مقایسهی جاذبهای معدنی زیولیت و بنتونیت با جاذب آلی مایکوزورب و جاذب آلی- معدنی بیوتکس از لحاظ توانایی جذب آفلاتوکسینB1

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه علوم دامی ایران، دوره: 44، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJAS-44-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 575
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید سواری

دانشجوی کارشناسی ارشد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

مهدی دهقان بنادکی

دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

کامران رضایزدی

دانشیارپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

محمد جوان نیکخواه

دانشیارپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

مایکوتوکسینها متابولیتهای ثانویهی تولید شده توسط قارچها، متعاقب آلوده شدن محصولات خوراکی هستند. یکی از موثرترین روشها برای مقابله با مسمومیت آفلاتوکسینی استفاده از جاذبهای سموم قارچی است. هدف این مطالعه مقایسهی جاذبهای مختلفشامل بنتونیت، زیولیت، جاذب تجاری آلی (مایکوزورب) و جاذب تجاری معدنی-آلی (بیوتکس) بر اساس توانایی آنها برای جذب آفلاتوکسین B1 میباشد. برای این منظور برنجآلوده شده به AFB1 پس از تلقیح با سویهی قارچی آسپرژیلوس پارازیتیکوس 5286 PTTC تولید و مقادیر آفلاتوکسین تولید شده توسط روش HPLC تعیین شد. آفلاتوکسین B1 بااستفاده از کلروفرم از برنج استخراج شد. جاذبها به صورت جداگانه در سه نسبت مختلف سم به جاذب (1000:1 ،5000:1 و 15000:1 وزنی/وزنی) با AFB1 مخلوط شده، نمونههاسانترفیوژ شدند و مایع شفاف رویی برای تعیین غلظت آفلاتوکسین B1 توسط کیت الایزا آنالیز شد. طرح مورد استفاده، طرح کاملا تصادفی به روش فاکتوریل 3×4 بود. نتایج نشان داد، در نسبت سم به جاذب 15000:1 ،زیولیت، مایکوزورب و بیوتکس به ترتیب حدود 8/0،81/0 و 83/0 AFB1 را جذب کردند و بازدهی جذب سم با کاهش مقادیر جاذبها کاهش یافت. بنتونیت بازدهی جذب کمتری نشان داد (با مقدار حداکثر 38/0 در نسبت 15000:1 .(تفاوت معنیداری بین سه نسبت مورد ارزیابی ونیز بین درصد جذب حاصله توسط بیوتکس و سایر جاذبها مشاهده شد (001/0< P.(

کلیدواژه ها

آفلاتوکسینB1 ،جاذب آلی، جاذب معدنی، نسبت سم به جاذب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.