تاثیر 6 هفته تمرین استقامتی و مقاومتی بر روی شاخص مقاومت به انسولین، لپتین،گلوکز و درصد چربی در مردان دیابتی نوع 2 شهر قزوین
محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و فناوری های نوین ایران
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 631
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PFCONF02_041
تاریخ نمایه سازی: 7 اردیبهشت 1396
چکیده مقاله:
هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر 6 هفته تمرینات استقامتی و مقاومتی بر روی شاخص مقاومت به انسولین، لپتین، گلوکز و درصد چربی در مردان دیابتی نوع 2 شهر قزوین بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه مردان دیابتی نوع 2 شهر قزوین را تشکیل میدادند. همچنین نمونه آماری این پژوهش 30 نفر مرد دیابتی نوع 2 شهر قزوین تشکیل میدادند. دامنه سنی آنها بین 60-65 سال بود. روش نمونهگیری در دسترس و هدفمند و به صورت تصادفی به سه گروه مساوی 10 نفر، شامل ( 10 نفر گروه مقاومتی، 10 نفر گروه استقامتی و 10 نفر گروه شاهد) تقسیمشدند. این تحقیق از نوع کاربردی و نیمه تجربی است، که با طرح پیش آزمون و پس آزمون صورت گرفت. تمام اندازهگیریها در ساعت 7 صبح در حالی انجام شد که از آزمودنیها خواسته شده بود که 0 ساعت قبل از آزمون از خوردن و آشامیدنی خوداری کنند. پس از اندازهگیری فشارخون و ثبت الکتروکاردیوگرام و معاینه قلبی- عروقی توسط پزشک صورت گرفت. در این تحقیق نمونههای خونی 12 تا 14 ساعت ناشتایی و طی دو مرحله پیش از شروع پروتکل، پس از 6 هفته در هر سه گروه انجام شد. در شروع کار از آزمودنیها خواسته شد تا دو روز پیش ازخونگیری، هیچ نوع فعالیت شدید ورزشی انجام ندهند. با استفاده از آزمون آماری شاپیروویلک و همگنی واریانسها توسط آزمون لون از آنالیز واریانس اندازههای تکراری برای مقایسه تغییرات واریانس درون گروهی و بین گروهی استفاده شد. سطح معنی داری کمتر از 0/05 در نظر گرفته شد. یافتهها نشان دادند نتایج به دست آمده نشان داد که 6 هفته تمرینات استقامتی و مقاومتی بر روی شاخص مقاومت به انسولین، لپتین، گلوکز و درصد چربی در مردان دیابتی نوع 2 شهر قزوین در گروه تجربی پس از مداخله تمرینی تفاوت معناداری وجود نداشت. در نتیجه علت این امر تفاوت در مدت، شدت و سطح تمرینی آزمودنیها باشد. مدت انجام فعالیت ورزشی میتواند بر تغییر نیمرخ چربی تاثیر داشته باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد عمرایی
کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزش
سمانه الهامی
کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزش (مدرس دانشگاه آزاد اسلامی بافت کرمان)
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :