سال انتشار: 1395
محل انتشار: کنگره بین المللی زبان و ادبیات
کد COI مقاله: LPMCONF01_0496
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 260
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 13 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله فراواقعیت در اسرارالتوحید و مناقب العارفین
چکیده مقاله:
ویژگی بسیاری از متون عرفانی، داشتن حکایات فراواقعی است که مقایسه عناصر فراواقعی آنها شباهتها و تفاوتهایی را نشان میدهد. دراین پژوهش دو اثر از دو دورهی تاریخی انتخاب شده است: اسرارالتوحید از قرن ششم و مناقب العارفینقرن هشتم. ویژگی مشترک این دو اثر آنست که هردو شامل حکایتهایی است که پیروان آنها جمع آوری کرده اند. در این پژوهش تنها حکایاتی که عناصر فراواقعی دارند، بررسی شده تا میزان و نوع آنها مورد مقایسه قرار گیرد. نتایج پژوهشنشان می دهد فراواقعیت در اسرارالتوحید بیشتر در حد آگاهی از ضمایر است. اما با پیشرفت تصوف در دورههای بعد فراواقعیتها باورناپذیرتر و شگفت انگیزتر شده اند. از این رو در مناقب العارفین جنبه های سورریالیستی آن بیشتر است؛ ازجمله: طی الارض، ظهور و اختفای ناگهانی، کن فیکون کردن، تسلط بر پدیده های مادی، تسلط نفس مطمینه برروی جسم که در مناقب العارفین بیشتر از اسرارالتوحید دیده می شود. کارکرد فراواقعیت در اسرارالتوحید و نیز مناقب العارفین به منظور باوراندن منکرانند.
کلیدواژه ها:
اسرارالتوحید، مناقبالعارفین، حکایات فراواقعی، متونعرفانی،
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/581685/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:نوروزپور، لیلا و جمشیدیان، همایون و حامدمشهدزاده، آلاله،1395،فراواقعیت در اسرارالتوحید و مناقب العارفین،کنگره بین المللی زبان و ادبیات،مشهد،،،https://civilica.com/doc/581685
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، نوروزپور، لیلا؛ همایون جمشیدیان و آلاله حامدمشهدزاده)
برای بار دوم به بعد: (1395، نوروزپور؛ جمشیدیان و حامدمشهدزاده)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی و تحلیل ویژگی های زبان عرفانی عین القضات و هجویری
- ساخت صوری جمله های شرطی در قابوس نامه
- سبک شناسی ساختاری و محتوایی جملات شرطی در غزلیات حافظ
- بررسی سبک شناختی سبک فکری تاریخ گردیزی و تاریخ سیستان
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی آثار سعدی در کتب فارسی دوره ابتدایی 1399-1400
- تأثیرپذیری ادبیات فارسی از فرهنگ اسلامی
- جهان اکبر و اصغر در شخصیت های انسانی در سه داستان مثنوی
- بررسی تطبیقی مضامین اشعار مهدوی در ادبیات فارسی و عربی
- بررسی تطبیقی توصیف در شعر امروالقیس و منوچهری
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.