پلی ساکارید محلول در آب غالب حاصل از ساقه های گیاه هوم Ephedra pachyclada :استخراج، خالص سازی، تعیین راندمان و شناسایی گروه های عاملی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 595

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI24_239

تاریخ نمایه سازی: 6 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

استخراج و خالص سازی پلی ساکاریدها اولین شرط لازم جهت بررسی آنهاست زیرا بدون انجام آن و تهیه پلی ساکارید خالص،بررسی کاربردهای مختلف پلی ساکارید در صنایع گوناگون امکان پذیر نیست. پلی ساکاریدها از منابع مختلفی استحصال میشوند که منابع گیاهی به علت ضرر کمتر، دسترسی بیشتر و ارزانتر بودن نسبت به سایر منابع ارجحیت دارند. گیاه هوم با نام علمی Ephedra از خانواده Ephedraceae است. گونه pachyclada در نواحی خشک تا نیمه خشک مخصوصا مناطقسنگلاخی جنوب و جنوب شرق ایران رشد می کند. در این پژوهش پلی ساکارید خام محلول در آب از ساقه گیاه هوم، توسطاستخراج با آب گرم °c 70 ،ترسیب با اتانول و پروتیین زدایی جدا شد. خالص سازی پلی ساکارید خام با استفاده از ستون کروماتوگرافی دی اتیل آمینو اتیل- سلولز انجام گرفت و جزء غالب (پلی ساکارید خالص) جمع آوری و به روش انجمادیخشک شد. راندمان استخراج پلی ساکارید خام و خالص به ترتیب 9/2 %و 5/0 %محاسبه شد. بررسی طیف مادون قرمز پلیساکارید خالص نشان داد که پلی ساکارید ساقه گیاه هوم فاقد آلودگی غیر کربوهیدراتی است و از ساختار حلقه های پیرانوزی و فورانوزی به همراه هر دو شکل آنومری آلفا و بتا تشکیل شده است. بعلت عدم وجود گروه های عاملی اسیدی در طیف مادون قرمز می توان عنوان نمود که پلی ساکارید خالص از واحدهای مونوساکاریدی خنثی تشکیل شده است.

کلیدواژه ها:

پلی ساکارید ، گیاه هوم ، استخراج و خالص سازی ، گروه های عاملی

نویسندگان

نیلوفر علیزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود

کامبیز جهان بین

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • جهان بین کامبیز، استخراج، شناسایی و تعیین ساختار پلی ساکارید ...
  • Dubois, M., Gilles, K. A, Hamilton, J. K., Rebers, P., ...
  • Kuang, H., Xia, Y., Liang, J., Yang, B., Wang, Q., ...
  • Staub, A. (1965). Removal of protein-Sevag method. Methods in carbohydrate ...
  • Xia, Y. G., Liang, J., Yang, B.-Y., Wang, Q.-H., & ...
  • Xia, Y. G., Wang, Q. h., Liang, J., Yang, B. ...
  • نمایش کامل مراجع