تعیین ترکیبات شیمیایی و خواص آنتی اکسیدانی و خواص فلاونوییدی گیاه باریجه boiss gummosa Ferula از شهرستان سبزوار با استفاده از روش MS/GC

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,136

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI24_067

تاریخ نمایه سازی: 6 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

در این مطالعه ، ترکیبات شیمیایی ، فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس گیاه دارویی باریجه Boiss gummosa Ferula و همچنین میزان ترکیبات فلاونوییدی عصاره های مختلف این گیاه مورد بررسی قرار گرفت. باریجه گیاهی چند ساله، منوکارپیک و دارای پراکنش وسیعی درسطح ایران که به عنوان یکی از گیاهان مهم دارویی ، صنعتی و آروماتیک ایران محسوب می شود. اسانس گیری گیاه با روش تقطیر با آب انجام شد. اسانس نمونه مورد نظر جمع آوری و قبل از ورود نمونه بهدستگاه Mass-GC توسط سولفات سدیم انیدرید آبگیری شد و برای آنالیز به آزمایشگاه منتقل شد. از بین 29 ترکیب شناسایی شده β- (5.38%) ،Germacreme D (5.59% ) ،p-cymene(8.83%) ،Sabinene (20.90% ) :شامل باریجه گیاه اسانس عمده اجزا Phellandreneبودند. در قسمت دوم این تحقیق، سه غلظت مختلف ( 1.0 ,2.0, 3.0 میلی گرم در میلی لیتر ) از اسانس گیاه باریجه تهیه شد و فعالیت آنتیاکسیدانی هر یک از رقت ها، با استفاده از روشDPPH تعیین گردید. نتایج نشان داد که درصد بازدارندگی اسانس گیاه باریجه با زیادشدن میزان غلظت، افزایش یافته است. میزان ترکیبات فلاونوییدی کل عصاره ها نیز با روش رنگ سنجی آلومینیوم کلرید انجام شد. بیشترین مقدار ترکیبات فلاونوییدی عصاره های مختلف این گیاه، در عصاره ی اتانولی مشاهده شد.

نویسندگان

حمیدرضا کریمی ثانی

کارشناس بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی سبزوار

فرهادی فردی

کارشناس ارشد شیمی تجزیه دانشگاه علوم پزشکی سبزوار

زهرا کوثری

کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • فصلنامه علمی_پژوهشی (1387). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ...
  • Talebi Kohyakhy E, Mohammad Aliha M, Naghavi MR. Iranian J. ...
  • Talebi Kohyakhy E, Naghavi MR, Mohammad Aliha M. Chemistry of ...
  • Momeni T, Shahrokhi N. Essential oils andtheir therapeutic actions. Tehran ...
  • Ahkami AH, Naghavi MR, Hossein Zadeh A, Pirseiedi SM, Patki ...
  • Nostro, A., Germano, M.P., Angelo, V.D., Marino, A. and Cannatelli, ...
  • نمایش کامل مراجع