بررسی تاثیر غلظت هیپوکلریت سدیم و زمان بر ضدعفونی و جوانه زنی بذر گیاه پروانش (Catharanthus roseus) در شرایط درون شیشه

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,738

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NACONF06_044

تاریخ نمایه سازی: 6 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثر غلظت های مختلف هیپوکلریت سدیم و طول مدت های مختلف زمان بر روی ضدعفونی کردن و جوانه-زنی بذر پروانش، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا شد. فاکتورهای آزمایش سه غلظت (%1، %1,5 و %2 )هیپوکریت سدیم و زمان های 10،20 و 30 دقیقه در نظر گرفته شدند. پس از اعمال تیمارها بذور در محیط MS درون شیشه کشت داده شده و در شرایط تاریکی قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که افزایش غلظت هیپوکریت سدیم و مدت زمان ضدعفونی باعث کاهش آلودگی بذر و کاهش سرعت جوانه زنی و درصد جوانه زنی بذر پروانش میشود. بیشترین سرعت و درصد جوانه زنی بذر مربوط به غلظت %1 هیپوکلریت سدیم در زمان های 10 و 30 دقیقه و غلظت 1,5 درصد هیپوکلریت سدیم در زمان 20 دقیقه بود. بررسی میزان کنترل آلودگی نیز نشان داد که درصد آلودگی برای تیمار هیپوکلریت سدیم %1 و زمان 10 دقیقه، 16,6 درصد و برای تیمار %1 هیپوکریت سدیم و زمان 30 دقیقه، آلودگی 10 درصد بوده و برای غلظت %1,5 هیپوکلریت سدیم و زمان 20 دقیقه آلودگی صفر بوده است. بنابراین بهترین تیمار را از نظر ضدعفونی کامل (آلودگی صفر)، سرعت جوانه زنی بالا و درصد جوانه زنی مناسب میتوان تیمار %1,5 هیپوکریت سدیم و زمان 20 دقیقه معرفی کرد.

نویسندگان

اکرم رمضانی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

رحیم حداد

دانشیار، گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

بهنام صداقتی

دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :