بررسی تاثیر یک جلسه تمرین مقاومتی به روش هرمی مسطح بر برخی شاخص های ایمنی کشتی گیران نوجوان
محل انتشار: اولین همایش ملی ارتقاء و توسعه ورزش های همگانی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 608
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CSFALL01_009
تاریخ نمایه سازی: 5 اردیبهشت 1396
چکیده مقاله:
هدف تحقیق، بررسی تاثیر یک جلسه تمرین مقاومتی به روش هرمی مسطح بر متغیرهای ایمنی کشتی گیران نوجوان.بدین منظور 10 کشتیگیر نوجوان (1 63±20 70 سال، قد 2 93±173 90 سانتی متر، وزن 10 17±70 20±10 17 کیلوگرم، شاخص توده بدنی 4 01±22 88 کیلوگرم بر متر مربع، چربی بدنی 4 22±12 9 درصد، فشار خون سیستولی 7 37±119 و فشار خو دیاستولی 7 88±78 میلی متر جیوه) داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. آزمودنی ها برنامه تمرین مقاومتی به روش هرمی دوگانه انجام دادند. نمونههای خونی قبل، بلافاصله بعد از فعالیت و 24 ساعت پس از خاتمه فعالیت به مقدار 5 میلی لیتر تهیه شد. نتایج نشان داد، بلافاصله بعد از تمرین افزایش معنی داری در میزان نوتروفیل ها، پلاکت ها و گلبول قرمز و درمتغیر MCV کاهش معنیدار و در 24 ساعت بعد ،افزایش معنی دار در MCV و WBC نسبت به مرحله بعد تمرین و کاهش معنی دار در MCHC نسبت به مرحله قبل و بعد تمرین ایجاد شد. در متغیرهای MCH, Hct, Hgb و شمارش لنفوسیت ها تغییر معنی داری ایجاد نشد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد، اجرای یک جلسه فعالیت مقاومتی به روش هرمی مسطح میتواند بر عوامل هماتولوژیکتاثیر داشته باشد . از این جهت برخورداری از یک ویژگی ایدهآل در شاخص های هماتولوژیک، که در اکسیژن رسانی و ایمنیبافت ها نقش اساسی دارند، در اجرای فعالیت بیشینه بایستی مد نظر قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عطا برزگر
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه محقق اردبیلی
مسلم برزگر
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه محقق اردبیلی
سیما مختاری
کارشناس و دبیر آموزش و پرورش
سمیرا حسین زاده
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه محقق اردبیل
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :