تجزیه LU و ساختار عددی برای حل دستگاه های خطی اسپارس، بزرگ و غیر متقارن
محل انتشار: سی و هشتمین کنفرانس ریاضی ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 13,235
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AIMC38_124
تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1387
چکیده مقاله:
در این مقاله برای حل دستگاه معادلات خطی Ax=b که ماتریس ضرایب آن یعنی A بزرگ و اسپارس می باشد از دو روش تجزیه LU و روش تقریب ساختار عددی استفاده می کنیم. روش تجزیه LU بر پایه روش تجزیه دولیتل است در حالیکه روش دوم بر اساس قانون کرامر ایجاد شده است و این روش جواب مستقیم دستگاه را بدون اینکه با مسائل فیل اینس روبرو شود نتیجه می دهد.
در روش تجزیه LU به منظور کاهش فیل اینس از توانهای ماتریس بولیئن استفاده می شود. با مثالهای عددی کارآیی و برتری روش های مذکور را نشان می دهیم. و به این نتیجه خواهیم رسید که روش تجزیه LU خیلی بهتر از روش تقریب ساختار عددی است.
کلیدواژه ها:
دستگاه خطی اسپارس غیر متقارن ، روش تجزیه LU ناقص ، قانون کرامر ، اسپارسی ، دترمینال ، فیل اینس ، ساختار عددی ، ذخیره برنامه ، ماتریس بولیئن
نویسندگان
حسین خیری
دانشکده علوم ریاضی دانشگاه تبریز
راهله شکرپور
دانشکده پیام نور مرکز تبریز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :