استفاده از سیالات فوق بحرانی در فرآیندهای مختلف برای تولید نانوذرات
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,223
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CHCONF03_192
تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1395
چکیده مقاله:
تولید ذرات در مقیاس نانومتری و میکرومتری با استفاده از سیال فوق بحرانی به تازگی جز مهم ترین کاربردهای سیال فوق بحرانی محسوب می شود و با توجه به کاربردهای بسیار زیاد آن در صنایع دارویی و غذایی روش های گوناگونی در استفاده از سیالات فوق بحرانی برای تولید نانوذرات به ثبت رسیده است. در این مقاله روش های مختلف استفاده از سیال فوق بحرانی با تاکید بر کربن دی اکسید به عنوان سیال فوق بحرانی بررسی شده است. این روش ها شامل استفاده از سیال فوق بحرانی به عنوان حلال (RESS، RESOLV)، روش های مختلف استفاده از سیال فوق بحرانی به عنوان ضد حلال (GAS، SAS، SEDS) و تولید ذره از طریق فرایند محلول اشباع گازی (PGSS) می باشد. تقسیم بندی این روش ها بر اساس توانایی سیال فوق بحرانی در انحلال مواد صورت گرفته است.
کلیدواژه ها:
نانوذرات ، سیال فوق بحرانی ، انبساط سریع محلول فوق بحرانی ، ضد حلال گازی ، تولید ذره از طریق فرایند محلول اشباع گازی ، تهنشینی با ضد حلال فوق بحرانی
نویسندگان
امیر اکرام زاده
کارشناسی ارشد دانشکده ی مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
مهرداد منطقیان
استاد دانشکده ی مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
جواد کریمی ثابت
استادیار مهندسی شیمی، سازمان تحقیقات انرژی اتمی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :