آنالیز و بررسی تاثیر لحاظ نمودن تئوری تیر ضعیف ستون قوی بر شکل پذیری سازه های چهار طبقه با قاب خمشی ویژه بتن آرمه با روش تحلیلی بار افزون
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 623
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCEAUD03_280
تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1395
چکیده مقاله:
بطور کلی در پروسه طراحی براساس سعی و خطا برای تحلیل و طراحی یک سازه قاب ویژه بتنی، یکی از مواردی که همواره باید برای تخمین ابعاد اعضاء تیر و ستون مورد ارزیابی و کنترل قرار گیرد، کنترل تیر ضعیف- ستون قوی کنترل خاص شکل پذیری های زیاد و کنترل برش در گره های اتصال در اعضاء سازه میباشد. در این تحقیق تلاش شد تا با مدل سازی قاب های بتن آرمه با سیستم قاب خمشی ویژه با روش تحلیل استاتیکی غیرخطی یا روش بار افزون به ارزیابی تاثیر روابط کنترل تیر ضعیف- ستون قوی بر شکل پذیری این قاب ها براساس آیین نامه های مختلف طراحی ایران و کانادا پرداخته شود. به همین منظور برای انجام تحقیق، سه مدل ساختمان یا قاب بتن آرمه 4طبقه که محدوده وسیعی از سازه-های بتنی متداول در حال ساخت در کشور را تشکیل می دهند، با سیستم قاب خمشی ویژه انتخاب گردیده و سپس بر مبنای آیین نامه طراحی سازه های بتنی ایران (آبا) بارگذاری، تحلیل و طراحی شده اند. سپس نتایج این تحلیل ها با نتایج حاصل از تحلیل بار افزون مدلها تحت اثر شکل های بارگذاری مختلف مقایسه میگردد و در نهایت شکل یا اشکال بارگذاری جانبی مناسب انتخاب شده و پیشنهادات لازم جهت بهبود نتایج تحلیل بار افزون ارائه گردید. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که استفاده از عدد 1/1 یا 1/15 به جای عدد 1/2 می تواند نتایج بهتری را در پی داشته باشد. خصوصا در سازه های با تعداد طبقات کم این مسئله واضح تر است و مفاصل پلاستیک شکل گرفته دیرتر به حد نهایی خود می رسند. لذا می توان انتظار داشت که در این اعداد نیز سازه قابلیت استفاده بی وقفه را دارا باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :