طراحی نمای دو پوسته به همراه سایه بان متحرک و تطبیق پذیر با الهام از الگوی گل شبدر ایرلندی به منظور بهینه سازی مصرف انرژی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,447

فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCEAUD03_146

تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1395

چکیده مقاله:

هزینه و مصرف بالای انرژی،همواره یکی ازدغدغه های مهم جهانی دردهه های گذشته بوده است .لزوم حفظ انرژی و توسعه ی پایدار در ساختمان، باعث شده است تا دیدگاه های جدیدی نسبت به سیستم های غیر فعال خورشیدی شکل گیرد .از آنجا که پوسته های ساختمانی مرز بین فضای داخل و خارج ساختمان هستند، نقش مؤثری در کاهش مصرف انرژی بر عهده دارند. نماهای دوپوسته یکی از بهینه ترین گزینه ها در مدیریت تعامل بین فضای داخلی و خارجی ساختمانها می باشند.یک نمای دوپوسته ی ایده آل امکان تنظیم گرما، سرما،تهویه، نورو صدا را فراهم می کند. به طور کلی با استفاده از سیستم نمای دوپوسته بار گرمایشی ساختمان به صورت چشمگیری کاهش مییابد . زیرا هوای موجود در حفره میانی، ساختمان را از سرما محافظت می کند. به علاوه گرمای موجود در حفره میانی می تواند بازیافت شود و در گرمایش مناطق سرد ساختمان به کار برده شود. اما بار سرمایشی یک ساختمان با نمای دو پوسته افزایش می یابد. در واقع انتقال حرارت به واسطه تابش مستقیم خورشید و عبور گرمای موجود فضای میانی به پوسته داخلی موجب افزایش فزاینده دما ،در محیط داخلی می شود. با توجه به این موضوع برای رسیدن به آسایش حرارتی و کاهش بار سرمایشی در فصول گرم ، همراه با تامین نور طبیعی بهینه در فضاهای داخلی بدون ایجاد حس خیرگی، تعبیه ی سایه بانهایی درداخل حفره میانی یا روی پوسته ی خارجی به عنوان ساختار غیرفعال سرمایشی ,میتواند بار سرمایش بنا را در دوره گرما کاهش دهد .در این پژوهش در نظر است بر مبنای معماری بیونیک و با استفاده از مطالعات کتابخانه ای ،تحلیلی و الهام از ساختار و مکانیزم عملکردی گل شبدر ایرلندی سایه اندازی هوشمند طراحی شود که بتواند به کمک نوع خاصی از محرکهای پنوماتیکی ،با تغییر در زاویه ی پنل هایش در مقابل تغییرات حرارتی و شدت نور محیط پاسخگو بوده و تا حد امکان مصرف انرژی را بهینه سازد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

آتنا مهدوی کوچکسرایی

دانشجوی کارشناسی ارشد تکنولوژی معماری پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران

مسعود رسولی لارمایی

کارشناسی ارشد تکنولوژی معماری دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اسلامی تبریز

محمدرضا متینی

استادیار معماری دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :