بررسی کارایی بهینه سازی پرتفوی پایدار با استفاده از ارزش در معرض خطر مشروط در بدترین حالت (WCVaR) با ترکیب مدل چند عاملی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 559
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AMSCONF04_311
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395
چکیده مقاله:
گسترش و پیچیدگی روزافزون بازارهای مالی، تصمیم گیری در خصوص انتخاب نوع دارایی را برای سرمایه گذاران دشوار نموده است. از سویی بر اساس نظریه مدرن پرتفوی، متنوع سازی سرمایه گذاری ها می تواند منجر به کاهش نوسان ها در عین حفظ متوسط بازده گردد. همچنین با توجه به پیچیده شدن و سرعت عوامل تأثیرگذار، تشکیل پرتفوی بهینه با روش های سنتی کار دشواری است. بدین منظور تحقیق حاضر تلاشی برای بررسی مدل انتخاب پرتفوی پایدار با ترکیب بدترین حالت ارزش در معرض خطر مشروط (WCVaR) و مدل چند عاملی و تخمین ریسک و بازده پرتفوی و مقایسه ریسک و بازده این مدل با ریسک و بازده در مدل کلاسیک می باشد.در این تحقیق به بررسی 66 پرتفوی در طول تقریبا 11 سال با توجه به داده های بازار بورس اوراق بهادار تهران پرداخته شده و ریسک و بازدهی هر پرتفوی بر اساس دو مدل بهینه سازی WCVaR و کلاسیک تخمین زده شد و در مرحله بعد با استفاده از از آزمون مقایسه میانگین ویلکاکسون به بررسی وجود تفاوت معنی دار بین ریسک و بازده دو مدل فوق پرداخته شد.در تحقیق حاضر مشخص شد بازده پرتفوی در مدل WCVaR تفاوت معناداری با بازده پرتفوی در مدل کلاسیک و ریسک پرتفوی مدل WCVaR تفاوت معناداری با ریسک پرتفوی مدل کلاسیک دارد و لذا با توجه به مرز کارای پرتفوی های رسم شده دو مدل ، بهینه سازی پایدار با ترکیب WCVaR و مدل چند عاملی نسبت به بهینه سازی کلاسیک عملکرد بهتری را برای سرمایه گذاران محقق می سازد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین موسی زاده
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی،واحد الکترونیکی،گروه مدیریت مالی،تهران،ایران
مرضیه بیات
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی،واحد الکترونیکی،گروه مدیریت مالی،تهران،ایران
مهدی معدنچی زاج
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد الکترونیکی، گروه مدیریت مالی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :