بررسی خواص الکتریکی ساختارهای کربنی آلاییده با نیتروژن
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 773
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BPJCEE01_135
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395
چکیده مقاله:
کربن یکی از عناصر مهم جدول تناوبی مندلیف می باشد که به دلیل میل واکنش پذیری بالا، دارای آلوتروپهای گوناگون از جمله نانولوله های کربنی، نانو دیواره ها، گرافیت، گرافن، کربن آمورف و غیره می باشد. فرم هیدروژن دار کربن آمورف (a-C:H) که غالبا با نام کربن شبه الماس (DLC) شناخته شده است دارای ساختار غیر کریستالی و متشکل از اتمهای کربن و هیدروژن می باشد و معمولا دارای ساختار هایی با هیبریداسیون SP3 کمتر از 50 % می باشد. خواص فوق العاده این ساختار کربنی، منجر به کاربرد های فراوان آن در حوزه علوم و صنایع گوناگون شده است. با پیشرفت تکنولوژی استفاده ازدستگاههای رسوب گذاری بخارات شیمیایی (CVD) ، تولید لایه های کربن شبه الماس با استفاده از این روشها به عنوان یکی از موضوعات مهم در دستورکار تحقیقاتی محققین قرار گرفت. طبق بررسی های انجام شده، کیفیت و خلوص ساختارها در تکنیک CVD بسیار مهم می باشد. در این مقاله کربن شبه الماس آلاییده به نیتروژن (N-DLC) توسط دستگاه HFCVD سنتز شد. به منظور بهبود خواص الکتریکی و افزایش رسانندگی لایه ها، تغییرات درصد نیتروژن ورودی روی ساختارها مورد بررسی قرار گرفت و نتایج با استفاده از آنالیزهای رامان، پروب چهارنقطه و میکروسکوپ الکترون روبشی مورد مطالعه قرار گرفت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا خلج
دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد شهر قدس ، گروه فیزیک، تهران، ایران،
سید محمد الهی
دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه فیزیک، تهران، ایران
مقدسه ساداتی
دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم و تحقیقات تهران، گروه فیزیک، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :