بررسی نقش بهره وری آب دربخش کشاورزی جهت ایجاد اشتغال و توسعه پایدار روستاییدر راستای پدافند غیرعامل(مطالعه موردی :استان خراسان جنوبی)
محل انتشار: دومین همایش ملی پدافند غیر عامل در بخشهای کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 574
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DPCONF02_140
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395
چکیده مقاله:
ارتقا بهره وری در بخش کشاورزی علی الخصوص موضوع بهره وری اب، علاوه بر تامین امنیت غذایی در کشور و توسعه صادرات غیر نفتی و کاهش واردات محصولات دامی و کشاورزی موجب افزایش GDP,GNP در کشور و کاهش مهاجرت از روستا به شهر می شود. در چند سال اخیر در استان خراسان جنوبی کاهش بازدارندگی ها و تداوم خشکسالی هدر رفت آب در کشت سنتی مرسوم و خام فروشی محصولات کشاورزی موجبات کاهش فرصتهای شغلی و افزایش بیکاری، مهاجرت و تخلیه روستاها را به عنوان تهدیدات بالقوه در استان به دنبال دارد. آمارها نشان می دهد که طی چند دهه اخیر 47 درصد روستاهای استان بطور کامل خالی از سکنه شده اند. به نظر می رسد با عنایت به کمبود آب در استان با افزایش بهره وری نهاده ها و در بخش کشاورزی به خصوص استفاده بهینه از آب و ترویج اموزش روشای نوین آبیاری به روستاییان و کشاورزان در روستاهای توان بخش از تهدیدات را کاهش داد. در راستای کاهش تهدیدات و کنترل بحران و تحقق برنامه های پدافند غیر عامل در استان محسوب می شود. تنوع و تغییر الگوی کشت به سمت محصولات مزیت دار و مقاوم به کم آبی، لایروبی قنوات، نوسازی و بهسازی کانالهای توزیع آب، اجرای پروژه های آبیاری قطره ای وبارانی اموزش کشاورزان در خصوص مدیریت بحران آب از جمله اقدامات پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی در روستاهای استان به شمار می آید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
غلام احمد گوهرشاهی
کارشناس اشتغال
مهدی فاطمی
مدیر کارآفرینی واشتغال
محمد سنجری
مدیر کل تعاون کار ورفاه اجتماعی خراسان جنوبی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :