آخرین یافته ها در زمینه غنی سازی مواد غذایی با ویتامین D

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: بیست و سومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI23_765
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2331
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین کریم آباده

گروه پزشکی ،دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد،اصفهان ،ایران

امیر تابشیان

گروه بهداشت،دانشکده پزشکی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد،اصفهان،ایران

چکیده

امروزه با توجه به اهمیت سلامت و رفع کمبود ریز مغذی ها در جوامع انسانی ،توجه به غنی سازی مواد غذایی بیش از پیش احساس می شود.مطالعات انجام گرفته برروی کودکان و بزرگسالان نشان داده کمبود ویتامین D از شیوع بالایی برخوردار است. بدلیل محدودیت در تامین نیاز به این ویتامین یکی از بهترین راه های قابل اطمینان جهت اصلاح وضعیت کمبود این ویتامین ، دریافت آن از طریق غنی سازی مواد غذایی با این ویتامین است.که از آن جمله می توان به شیر و لبنیات ، مارگارین ، روغن ها آبمیوه بخصوص آب پرتغال ،غلات صبحانه و آرد اشاره نمود. که در بعضی کشورها از جمله کانادا و امریکا برای غنی سازی استفاده می شوند فن آوری غنی سازی شیرساده و قابل دستیابی و نسبتاً ارزان می باشد. اخیرا ، کمیته کشوری غنی سازی، افزودن ویتامین D به آرد را تصویب کرده است .غنی سازی نان سنتی نیز در دستور کار این کمیته قرار گرفته است. یکی دیگر از گزینه های مناسب برای غنی سازی از نظراین کمیته ، دوغ است که یک نوشیدنی سنتی و پرطرفدار ایرانی ها محسوب میشود، البته به شرطی که نمک موجود در آن کنترل شود.نتیجه اینکه با توجه به کمبود شدید ویتامین D در بین همه طبقات اجتماعی و خطرات نور زیاد خورشید، نیاز به اقدام فوری برای غنی سازی موادغذایی با ویتامین D احساس میشود. مصرف خودسرانه مکمل این ویتامین که در بین مردم مشاهده میشود، احتمال خطر مسمومیت را به دنبال دارد. همکاری کارخانه های تولیدکننده لبنیات در تولید محصولات غنی شده و پشتیبانی سازمان غذا و دارو در این زمینه و ارائه آگاهی های لازم برای تشویق مردم به استفاده از محصولات غنی شده ازسوی مطبوعات ،صدا و سیما ممکن است راهکاری فوری و موثر باشد. سازمان جهانی بهداشت تاکید کرده است که غنی سازی مبحثی کارشناسانه است و نیاز به تحقیقات، مدارک علمی و شواهد بومی دارد.

کلیدواژه ها

غنی سازی ، ویتامین D ، Fortification, Vitamin D

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.