روش های شبیه سازی ریاضی و آزمون های تسریع شده عمر ماندگاری مواد غذایی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: بیست و سومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI23_731
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مائده فریدانی

کارشناسی مهندسی شیمی، گرایش صنایع غذایی، دانشگاه آزاد قوچان

محمد رضاپور

کارشناسی مهندسی شیمی، گرایش گاز، دانشگاه آزاد قوچان

چکیده

آزمون های تسریع شده عمر ماندگاری (ASLT) به هر روشی که قادر باشد تا پایداری محصول را بر اساس داده هایی که در یک فاصله زمانی کوتاه تر نسبت به عمر ماندگاری واقعی محصول بدست آمده ارزیابی نماید اطلاق می شود. ASLT پایداری محصولات را با قرار دادن آنها در شرایط بد انبارداری (برای مثال دما و رطوبت نسبی بالا) اندازه گیری می کند و سپس داده هایی که از شرایط بد انبارداری بدست آمده را به شرایط انبارداری واقعی تعمیم می دهد تا ارزش عمر ماندگاری تخمین زده شود.ASLT برای هر فرآیند فساد یا زوال که الگوی سینتیک معتبر دارد قابل کاربرد است. در واقع تولیدکنندگان مواد غذایی برای توسعه محصولات جدید و با فناوری بالاتر با فشارهای زیادی مواجه هستند و معرفی محصولات با عمر ماندگاری بالا نیاز به دانش ویژگی های انبارداری طی دوره عمر ماندگاری دارد. در عمل ، سه روش ارزیابی عمر ماندگاری وجود دارد :.1 آزمایش های انبارداری واقعی .2 آزمایش های تسریع شده و .3 تخمین های شبیه سازی بر پایه مدلبه دلایل عملی بویژه هنگامی که زمان انبارداری طولانی است صنعت به روش های آزمون تسریع شده که بطور قابل توجهی فرآیند دسترسی به داده های آزمایشی ضروری را کوتاه می کند متوسل می شود.

کلیدواژه ها

آزمون تسریع شده عمر ماندگاری، پایداری، عمر ماندگاری مواد غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.