غنی سازی آرد گندم با آهن، مزایا و معایب آن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: بیست و سومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI23_729
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 872
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیث رحمانی اینچه کیکانلو

بخش تحقیقات و توسعه کارخانه آرد رضا، قوچان، ایران( دانشجوی دکتری مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران)

حکیم زمانی

دانشجوی دکتری مهندسی شیمی، مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

فریبا بهرامی

مسئول فنی و مدیر کنترل کیفیت کارخانه آرد رضا، قوچان، ایران

سحر ذکائیان

دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، قوچان، ایران

چکیده

سلول های بدن برای رشد، انجام اعمال حیاتی، ترمیم بافت هایی که پیوسته در حال فرسایش و بازسازی هستند، نیاز به مواد مغذی دارند . غذاهای مختلف این مواد را در اختیار سلول ها قرار می دهند. دسته ای از مواد مغذی که مقادیر اندک و ناچیزی از آنها برای اعمال حیاتی بدن مورد نیاز است، ریز مغذی ها نام دارند. در غیاب ریزمغذی ها سلول های بدن انسان نمی توانند به طور طبیعی فعالیت کرده و در طولانی مدت نشانه های کمبود این مواد مغذی پس از تخلیه شدن ذخائر آن در بدن نمایان می شود و به صورت آثار مشخص و بالینی خود را نشان می دهد. گندم از غلاتی است که به طور گسترده در جهان تولید می شود ، که اکثر آن برای مصرف انسان می باشد . آرد تولیدی در تهیه نان، بیسکویت، ماکارونی، و سایر محصولات کاربرد دارد. به علت توزیع گسترده جغرافیایی ، قابل پذیرش، ثبات، و تطبیق پذیری آن ، آرد گندم یک حامل مناسب برای تحویل ریزمغذی ها به انسان است. همچنین یک محصول استراتژیک برای بسیاری از کشورها محسوب می گردد.

کلیدواژه ها

گندم، آرد گندم، غنی سازی آرد، آهن، اسید فولیک، معایب و مزایای غنی سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.