بررسی اثر عصاره گیاه آویشن شیرازی بر بیوفیلم باکتریهای,(Bacills cereus, Staphylococcus aureus, Escherichia coli)موجود در مواد غذایی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 407

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI23_640

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

چکیده مقاله:

بیوفیلم (زیست لایه ) مجموعه ای از سلول های زنده باکتریایی می باشد که به سطوح مختلف متصل می شوند. تشکیل بیوفیلم میکروارگانیسم ها روی مواد غذایی و سطوح تماسی با آن، مشکلات بهداشتی و زیان های اقتصادی ناشی از فساد مواد غذایی را تشدید می کند. استافیلوکوکوس ها، باسیلوس ها و اشرشیاها از رایج ترین باکتری های آلوده کننده مواد غذایی به شمار می روند. در این تحقیق تاثیر عصاره گیاه آویشن شیرازی بر کاهش بیوفیلم این باکتری ها در محیط آزمایشگاهی بررسی گردید . در این آزمایش که با روش اندازه گیری جذب نوری بیوفیلم در حفره های پلیت 96 خانه انجام شد، نتایج نشان داد که که عصاره آویشن دارای خاصیت ضد میکروبی بوده و سبب کاهش تشکیل بیوفیلم در باکتری های Staphylococcus aureus ، Escherichia coli، Bacillus cereus شدند. اثر بازدارندگی عصاره آویشن روی بیوفیلم باکتری های Escherichia coli و Bacillus cereus با افزایش غلظت عصاره اثر بازدارندگی هم بیشتر شده که برای باکتری ای E.coli تا %71 و برای باکتری B.cereus تا %64 بوده اما در باکتری S. aureus بشترین اثر بازدارندگی مربوط به کمترین غلظت عصاره آویشن بوده بطوریکه تا %92 بازدارندگی ایجاد کرد. در این بررسی اختلاف بین میکروارگانیسم ها معنی دار بود.(P<0/05 )ولی اختلاف بین غلظت های عصاره معنی دار نبودند.(P>0/05)

نویسندگان

رضوان اله پویا

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان، باشگاه پژوهشگران و نخبگان، دامغان، ایران

عاذله سبحانی پور

عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان،گروه بیماری شناسی گیاهی، دامغان، ایران

ابوالقاسم رهبری

دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان