بررسی برتغییرات ازت کل فرار فیله ی خرچنگ دراز آب شیرین(Astacus leptodactylus leptodactylus) در دمای4 ± 1 C با استفاده از تکنیک پردازش تصویر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: بیست و سومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI23_551
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 715
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدامیرحسین ابراهیمی حسینی

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایران

سیدعلی مرتضوی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایران

امید صفری

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد،گروه شیلات، مشهد، ایران

معصومه مهربان سنگ آتش

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی مشهد، گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی، مشهد، ایران

چکیده

با رشد روز افزون جمعیت، آبزیان دریایی یکی از بهترین منابع جهت تامین پروتئین جامعه در راستای کاهش مصرف گوشت قرمز هستند. در بین محصولات دریایی خرچنگ دراز آب شیرین (Crayfish) جزء غذاهای لوکس حساب شده و از ارزش غذایی زیادی برخوردار میباشد. از طرفی دیگر امروزه تهیه و عرضه ی آبزیان به صورت تازه و با کیفیت مطلوب از اهمیت خاصی برخوردار است. فیله خرچنگ دراز آب شیرین به دلیل رطوبت زیاد و pH مناسب و داشتن مواد مغذی مختلف زمینه مناسبی برای انواع فساد شیمیایی، بیوشیمیایی و میکروبی را دارا میباشد. اندازه گیری مجموع بازهای فرار نیتروژن دار یکی از پارامترهای مهم در تشخیص فساد ماهی محسوب میشود. مجموع بازهای فرار نیتروژن دار شامل آمونیاک، دی متیل آمین، تری متیل آمین و ترکیباتی نظیر آمین های حاصل از دکربوکسیلاسیون اسیدهای آمینه و دیگر ترکیبات نیتروژن دار فرار میباشند که در اثر تجزیه ترکیبات دیگر بوجود می آیند. در این پژوهش میزان تغییرات مجموع بازهای فرار نیتروژن دار 240 فیله ی خرچنگ دراز آب شیرین( 75 درصد از کل فیله ها) در طی نگهداری در دمای +4 درجه سانتیگراد در زمان های صفر، 5، 10، 15 و 20 روز بوسیله روش های معمول آزمایشگاهی اندازه گیری گردید و همزمان پارامترهای اولیه رنگ سنجی L*a*b*هر فیله متناظر بوسیله ی تکنیک پردازش تصویر برآورد شد. نتایج حاصل رابطه رگرسیونی خطی (r2=0/81) معنی-داری را به صورت TVN = -20/677a*+9/746b* نشان داد. با انجام مطالعه برگشتی روی 25 درصد مابقی فیله ها، بین مقدارهای سنجش شده و پیشبینی شده همبستگی (R=0/98) معنی داری (p< 0/0001) وجود داشت. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که پردازش تصویر روشی مناسب جهت تخمین میزان بازهای نیتروژندار فرار در فیله خرچنگ دراز آب شیرین میباشد.

کلیدواژه ها

خرچنگ دراز آب شیرین،ازت کل فرار،پردازش تصویر،پارامترهای رنگ سنجی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.