استفاده از عصاره چوبک بر کاهش سینرزیس ماست کم چرب

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: بیست و سومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI23_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 825
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا صفری بیدختی

کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، سبزوار، ایران

حجت کاراژیان

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران

محمد آرمین

استادیار گروه کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، سبزوار، ایران

چکیده

با استفاده از فرایند تخمیر شیر می توان محصوالت لبنی با قابلیت هضم و ارزش تغذیه ای بالاتر تولید نمود. ماست نیز از مهمترین و محبوب ترین فرآورده های لبنی تخمیری در سراسر جهان به شمار می رود. در این پژوهش از صمغ گیاه ریشه چوبک در فرمولاسیونماست استفاده شد و آب اندازی و اسیدیته محصول مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور نمونه های ماست حاوی صمغ گیاه ریشه چوبک در سطوح(0%،%0/1 ،%0/2 ،%0/3 ،%0/4 )تهیه شد. آزمون های اسیدیته، آب اندازی بر روی نمونه های تولیدی انجام پذیرفت. نمونه برداری در روز های مختلف پس از تولید ، روز1 ،7 ،14 و 21 در سه تکرار صورت گرفت. این آزمایش ها در قالب طرح کاملاتصادفیبر پایه فاکتوریل انجام پذیرفت. مطابق با نتایج بدست آمده با افزایش غلظت صمغ چوبک، اسیدیته نمونه ها به طور معنی داری افزایشیافت. در طول دوره نگهداری بالاترین اسیدیته به ترتیب در غلظت های 0/4 %روز اول نگهداری و0/4 %،روز هفتم و چهاردهم نگهداریمشاهده شد. صمغ چوبک با توجه به نتایج این پژوهش در کاهش میزان درصد آب اندازی به طور معنی داری موفقیت آمیز عمل کرد به طوری که کم ترین میزان آب اندازی در غلظت 0/4 %،روز چهاردهم مشاهده شد که تفاوت معنی داری با روز بیست و یکم نداشت

کلیدواژه ها

صمغ چوبک، ماست، آب اندازی، اسیدیته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.