بررسی و تحلیل مولفه های تاثیر گذار بر بهبود کیفیت فضایی پیاده راه ها (خیابان ارم استان قم) به منظور افزایش بهره وری از پیاده راه ها

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 431

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICASCE03_012

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

چکیده مقاله:

با اختراع خودروی شخصی و افزایش روزافزون آن چهره شهرها نیز به تدریج تغییر کردند. هرروز نیاز به معابر، بزرگراه ها و سایر مسیرهای سواره رو جدیدی احساس می شود. به همین دلیل بافت ها و بناهای ارزشمندی تخریب می شوند تا راه برای عبور خودروی شخصی باز شود. هر روز با افزایش تعداد خودروی شخصی همه در فکر تعویض مسیر و امکان حرکت تعداد بیشتری خودرو در سطح شهر هستند. علاوه بر این، تاریخ زدائی و زدودن خاطرات جمعی برای افزایش مسیرهای سواره رو و توجه صرف مسئولین تنها برای رفع نیازهای سواره، موجب افول ارزش های بصری شده است. چرا که با تغییر وسیله نقلیه سطح ادراک نیز تفاوت می کند. زمانی که مقیاس شهر تنها برای سواره ساخته می شود پیاده در فضای شهری احساس گم گشتگی، ناامنی و بی هویتی می کند. از این رو در این مقاله سعی شده است عوامل تأثیرگذار بر اینفضاها را بررسی کرده و همچنین راهکار استفاده بهر از این فضاها را مطرح کرده، نمونه مورد بررسی خیابان ارم قم بوده که در معرض نابودی و از بین رفتن هویت اصلی این فضا است.

نویسندگان

معین نصری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رامسر، رامسر، ایران

انسیه ولی

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی، واحد محلات، محلات، ایران