تهدید گردشگری بر وضعیت زیست محیطی منطقه گردشگری دلفارد

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 391

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GSCONFKH01_278

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

چکیده مقاله:

بسیاری از تحلیلگران اقتصادی براین باورند که صنعت گردشگری با ایجاد 110 میلیون شغل مستقیم، پس از صنایع نفت و خودروسازی در ردیف سوم صنایع مهم جهان قرار گرفته است. مطالعات و پژوهش های انجام شده در زمینه گردشگری نشاندهنده پیامدهای مثبت و منفی این پدیده در ابعاد و زمینه های مختلف است. بیشترین اثرات مثبت گردشگری را در زمینه های اقتصادی بر شمرده اند و بیشترین اثرات منفی آن را در زمینه های اجتماعی، فرهنگی، قانونی و محیط زیستی دسته بندی کرده اند. با وجود اینکه نگرش کلی به گردشگری به عنوان کاتالیزوری کارآمد برای بازسازی و توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه دلفارد در جنوب استان کرمان یاد شده است. در این تحقیق به بررسی تأثیر گردشگران بر وضعیت زیست محیطی این منطقه گردشگری از منظر ساکنان منطقه پرداخته شده است. تحقیق در سال 1392 صورت گرفت و ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بود که بر اساس مطالعات داخلی و خارجی و بر اساس مطالعه میدانی وضعیت منطقه مورد مطالعه طراحی شد. روایی صوری پرسشنامه بر اساس پانل متخصصان شامل اساتید و کارشناسان متخصص در این زمینه مورد تأیید قرار گرفت و همچنین پایایی آن به وسیله آماره آلفای کرونباخ 0/82 برآورد شد که حاکی از توانایی ابزار طراحی شده برای دستیابی به اهداف تحقیق است. جامعه آماری تحقیق کلیه خانوارهای ساکن در منطقه دلفارد بود که بر اساس حجم نمونه کوکران 165 نفر تعیین گردید و به منظور اعتماد بیشتر به نتایج تحقیق به 190 نمونه افزایش یافت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم نرم افزار SPSS 15 انجام شد. نتایج تحلیلی نشان داد تأثیر گردشگران بر مولفه های زیست محیطی مورد مطالعه منفی و معنی دارد بوده است که این امر در درازمدت به عنوان تهدیدی جدی برای محیط زیست منطقه و در نهایت صنعت گردشگری این ناحیه تلقی خواهد شد که بایستی از سوی برنامه ریزان و سیاست گذاران مورد توجه جدی قرار گیرد.

نویسندگان

محسن عادلی ساردوئی

عضو هیات علمی گروه اقتصاد کشاورزی دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت

امین دهقانی

عضو هیات علمی گروه جغرافیا دانشکده علوم انسانی، دانشگاه جیرفت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حیدری، ر. (1383). ارزیابی برنامه‌ریزی صنعت توریسم در ایران، رساله ...
  • زاهدی، شمس‌السادات (1385). مبانی توریسم و اکوتوریسم پایدار با تاکید ...
  • I5] قدیری معصوم م، مطیعی لنگرودی ی و مهرپویا ح ...
  • I6] ملک پورع. (1377). کلاردشت، جغرافیا، تاریخ وفرهنگ، انتشارات فکرنو. ...
  • مهدوی و همکاران. (1387). اثرات گردشگری بر توسعه روستایی با ...
  • Akis S, Peristianis N, Warner J. (1996) .Estimating Tourism Effects ...
  • Liu, A.(2006). Tourism in Rural Areas: Kedah, Malaysia, Tourism Management, ...
  • نمایش کامل مراجع