بررسی جاذبه های ژئوتوریستی گنبد نمکی جاشک و نقش آن در توسعه صنعت ژئوتوریسم بوشهر
محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 843
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GSCONFKH01_110
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395
چکیده مقاله:
ژئوتوریسم با تکیه بر پدیده های ژئومورفولوژی و زمین شناسی سطح زمین به موضوع توریسم می پردازد. یکی از جاذبه های ژئوتوریستی، گنبدهای نمکی است. گنبدهای نمکی ایران از جمله زیباترین و شاخص ترین گنبدهای نمکی جهان هستند. یکی از این گنبدها، جاشک نام دارد و در نزدیکی خورموج در استان بوشهر قرار گرفته است. در این نوشتار در فرایند تحقیق از نقشه زمین شناسی و تصاویر ماهواره ایی لندست منطقه مورد مطالعه استفاده گردید. از جاذبه های ژئومورفولوژیکی منطقه می توان به وجود آبشارهای طبیعی، یخچال های نمکی در بخش شمال غربی گنبد نمکی اشاره کنیم که حاصل حرکت ثقلی غارهای نمکی است که بر اثر انحلال رسوبات نمکی ایجاد شده است و معمولاً داخل این غارها، بلورهای زیبای نمک به صورت استلاکتیت و استلاگمیت نیز وجود دارد که بر اثر انحلال رسوبات نمکی در قسمت های مختلف گنبد دیده می شود. به دلیل کانی ها و بلورهای زیبای فراوان و ترکیبات مختلف در توده های نمک، رنگ های متنوع یکی از ویژگی های گنبد نمکی منطقه است که در هر فصلی تغییر می کندکه نقش مهمی در جذب گردشگران به منطقه دارد. آشنایی مدیران و برنامه ریزان بخش ژئوتوریسم کشور و استان بوشهر با توانمندیها و جاذبه های ژئومورفولوژیکی جاشک می تواند موجب رشد این صنعت در منطقه شده و انگیزه لازم را برای برنامه ریزان فراهم نماید تا توجه بیشتری را به توسعه زیرساخت های صنعت توریست در این منطقه داشته باشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سمیه عمادالدین
استادیار ژئومورفولوژی دانشگاه گلستان
مینا حیدری
دانشجوی کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی، دانشگاه شهید بهشتی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :