سال انتشار: 1395
کد COI مقاله: DMHSE03_112
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 152
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 7 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله آسیب پذیری و مقاوم سازی لرزه ای بافت های تاریخی خشتی با مدیریت عوامل بیولوژیک آسیب رسان
چکیده مقاله:
عملیات مقاوم سازی بناهای تاریخی خشتی در مقابل زلزله بسیار دشوار است. این امر ناشی از ساختار و ویژگی های خاص این بناها می باشد. بهترین کار برای ایمن سازی بناهای تاریخی در مقابل زلزله، حفاظت مناسب آنها می باشد. برای نگهداری مناسب بناهای تاریخی باید برنامه حفاظت تدوین شود و عوامل آسیب رسان به آنها باید به خوبی کنترل شوند. عوامل آسیب رسان به بناهای تاریخی دردو دسته ی عوامل بیولوژیکی و غیر بیولوژیکی قرار دارد. عوامل غیر بیولوژیکی شامل باد و باران و غیره میباشد. عوامل بیولوژیکی شامل حشرات، جوندگان، پرندگان و گیاهان به بناهای تاریخی آسیب وارد می سازنند. حشراتی مانند موریانه ها با تغذیه از مواد سلولزی به کار رفته در بنا مانند کاه موجود در کاهگل و یا چوب به کار رفته در ساخت درها و پنجره ها و حفر گالری ها در درون دیواره ها و سقف های بنا و کاهش چسبندگی بین ذرات ملات باعث کاهش استحکام بنا می شوند. موش ها با سوراخ کردن دیواره ها باعث کاهش استحکام آنها و شکسته شدن دیواره ها می گردند. ریشه های بعضی از گیاهان به درون دیواره های بنا نفوذ می کنند و با انتقال رطوبت و با رشد خودشان مصالح بنا را تخریب می کنند. با مدیریت صحیح عوامل بیولوژیک می توان آنها را به خوبی کنترل کرد و بناهای خشتی را در برابر زلزلهمحافظت کرد.
کلیدواژه ها:
عوامل بيولوژيك، بناهاي خشتي، زلزله، موريانه
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/561763/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:پورمحمدی، سپیده و صفارمحمدآبادی، مرضیه،1395،آسیب پذیری و مقاوم سازی لرزه ای بافت های تاریخی خشتی با مدیریت عوامل بیولوژیک آسیب رسان،سومین کنفرانس ملی مدیریت بحران و HSE در شریان های حیاتی، صنایع و مدیریت شهری،تهران،،،https://civilica.com/doc/561763
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، پورمحمدی، سپیده؛ مرضیه صفارمحمدآبادی)
برای بار دوم به بعد: (1395، پورمحمدی؛ صفارمحمدآبادی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- مقاوم سازی ابنیه تاریخی به روش تسلیح مغزه
- مطالعه آزمایشگاهی تاثیر نسبت ابعادی بر رفتار درون صفحه دیوارهای خشتی با بازشو تحت بارهای رفت و برگشتی
- مطالعه آزمایشگاهی تاثیر سربار بر رفتار درون صفحه دیوارهای خشتی با بازشو تحت بارهای رفت و برگشتی
- سقفهای قوسی وگنبدی با مصالح خشت وآجر از مصادیق معماری پایدار درمعماری سنتی ایران
- نانو تکنولوژی و نقش مصالح نوین در معماری
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی اصول معماری و طراحی سبز و کاربست آن در کلان شهر مشهد
- مروری بر تحلیل و طراحی دیوار برشی فولادی با روش PFI
- مولفه های موثر بر طراحی مجتمع اقامتی تجاری با رویکرد معماری سبز
- بررسی بهترین روش مدیریت پروژه در ساختمان های سبز
- موقعیت یابی تجهیزات در محیط اینترنت اشیا از طریق WiFi وتراشه ESP ۸۲66
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.