بررسی سوانح ریلی با استفاده از بیوریتم (مطالعه موردی راه آهن ناحیه زاگرس)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 605

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MANAGEMENT01_079

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

چکیده مقاله:

یکی از مهم ترین ویژگی های سازمان ها، توجه به حضور فیزیکی کارکنان در محیط کار است، که آن را به عنوان شاخص مهمی جهت برآورد میزان بهره وری مورد سنجش قرار می دهند. مدیران علاوه بر توجه به ارگونومی فیزیکی افراد، میبایستی به جنبه های روحی و ذهنی کارکنا ن نیزتوجه کافی داشته باشند، که این مورد، اساس موضوع بیوریتم را تشکیل می دهد .بیوریتم یکی از جدیدترین مباحث در زمینه ارگونومی ذهن است که با شناخت جنبه های فکری، جسمی، و روحی شخص، می تواند در بالا بردن میزان ایمنی در کار و کاهش سوانح توسط افراد، مؤثر واقع شو د .این مسئله در مشاغل حساس و پیچیده از اهمیت بیشتری برخوردا ر است، زیر ا داشتن یک برنامه کا ری متناسب با بیوریتم کارکنان، علاوه بر تأثیر مثبت بر میزان بهره وری، می تواند از بروز بسیاری از حوادث در محیط کار جلو گیری نماید .در این مقاله به بررسی رابطه بین بیوریتم و میزان تأثیرآن بر ایجاد سوانح ریلی پرداخته شده است. این تحقیق که از نوع توصیفی- اکتشافی می باشد،از طریق مطالعات اسنادی شکل گرفته است هدف از این بررسی، بیان میزان اهمیت توجه به حالات و ویژگی های مختلف کارکنا ن در محیط کا ری است که می تواند تأثیر بسزایی در کاهش سوانح وحوادث در سازمان ها داشته باشد این تحقیق به صور ت مطالعه موردی در راه آهن ناحیه زاگرس صورت گرفته است، در این تحقیق ما با استفاده از مطالعات اسنادی به بررسی سوانح ریلی در راه آهن ناحیه زاگرس طی سالهای 93-91 پرداخته و سوانحه ای که عامل اصلی ایجاد آنها بر اساس رای کمیسیون سوانح عوامل انسانی قلمداد شده اند را مشخص کرده و براساس نظریه بیوریتم مورد تحلیل قرار داده ایم. نتایج حاکی از آن است که از بین عاملین وقوع سوانح و حوادث 59 % از افراد در هنگام وقوع سوانح یا حادثه دارای میانگین بوریتم کمتر از 50 % بوده اند،که نشان دهنده قرار داشتن افراد در فاز منفی سیکل بیوریتم می باشد.

نویسندگان

نورالله پاک نژاد

گروه ارشد مدیریت دولتی، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، ایران

وحید چناری

گروه ارشد مدیریت دولتی، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سیدجوادین، سیدرضا (1392) به نقل از مرادیان، برنامه ریزی نیروی ...
  • طبسی، 1387، بررسی سیکل تغییرات رفتار انسان، مجله موفقیت، شماره ...
  • I3] جواهردشتی، رضا، 1379 _ مدیریت رفتارهای فیزیولوژیک انسان، مجله ...
  • I4] فقهی فرهمند، ناصر، 1381، مدیریت پویای سازمان، انتشارات فروزش، ...
  • فقهی فرهمند، ناصر، 1378، مدیریت بیوریتم، نشریه مدیریت، سال نهم، ...
  • بیعی، علی وخاتمی نو، فرناز، 1390، بررسی رابطه بیوریتم _ ...
  • حقیقت، علی، 1386، نظریه بیوریتم و کاربرد آن در مهندسی ...
  • Carroll, Robert Todd, "Biorhythms", Skeptic's Dictionary, ...
  • http :/skepdic , com/biorhyth. html, Retrieved 2008, "The theory of ...
  • biorhythms is a pseudo scientific theory that claims our daily ...
  • are significantly affected by rhythmic cycles overlooked by scientists ...
  • نمایش کامل مراجع