مقایسه وارزیابی هندسی طرح لچکی پایانه رمپ های ورودی وخروجی برروی سرعت و ترددبزرگراه باهدف جلوگیری ازبحران ترافیکی(مطالعه موردی:بزرگراههای استان تهران)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 464

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

INDM08_221

تاریخ نمایه سازی: 27 بهمن 1395

چکیده مقاله:

غالباً همه مانورهای ورودی وخروجی در بزرگراهها در پایانه رمپها اتفاق می افتند واین پایانه هاعلت ایجادبسیاری ازبحران های ترافیکی دربزرگراه هستند. از جمله گلوگاه ها می توان به پایانه رمپ ها،خطوط مسدود، باریک شدن عرض خط و... اشاره کرد. توانایی راه در خدمت رسانی کارآمدو مؤثر بر ترافیک،تحت تأثیر خصوصیات ترافیک و طرح هندسی راه قرار داردوتعداد کمی ازپایانه رمپها دارای طرح ایده آل هستند. اگر چه بیشتر بزرگراههای جدید دارای ابعاد کافی، در نیمرخ عرضی هستند، ولی بسیاری از آنها، به لحاظ سرعت طرح، طراحی قسمتهای ضربدری و طراحی پایانه رابط، وضع مطلوبی ندارند. عدم کفایت این ویژگی ها منجر به استفاده ناکارآمد از بخشهای دیگر بزرگراه می گردد. در صورتیکه این پایانه هاازلحاظ فرم هندسی درست طراحی، برنامه ریزی وکنترل نشده باشند باعث افزایش خطرتصادف ،کاهش توان عملیاتی دربازه های زمانی پیک وافزایش گره های ترافیکی و....می شوند. هدف این تحقیق، جلوگیری ازبحران های ترافیکی با بررسی و مقایسه طرح لچکی پایانه رمپ های ورودی و خروجی بر پارامترهای ترافیکی بزرگراه (سرعت وتردد) با توجه به وضعیت ترافیکی آن و بررسی علت عدم یکنواختی میزان سرعت وتردد درمحدوده پایانه رمپ ها مثل سایرقسمت های اصلی بزرگراه است.پارامترهای هندسی وترافیکی این پژوهش با فیلم برداری از 60 سایت مختلف پایانه رمپ واقع دربزرگراههای استان تهران دردومقطع قبل وبعدازپایانه واستخراج اطلاعات از آن به دست آمده است.پس از آن بااستفاده ازنرم افزار Spss به ارائه مدل وبررسی رابطه بین سرعت وتردد وسایل نقلیه با پارامترهای هندسی پایانه رمپ پرداخته می شود . نتیجه اجرای مدل نشان می دهد که افزایش طول لچکی(TL)درمیزان ترددوسایل نقلیه تاثیرمثبتی داشته،چون راننده دراین طول به سمت مسیراصلی هدایت(درورودی ها) ویاازمسیراصلی خارج می شود(درخروجی ها).و خط نوع لچکی درخروجی ها دارای خصوصیات عملکردی بالاتری نسبت به نوع آن درورودی ها است.خطوط کاهش سرعت امن ترازخطوط افزایش سرعت هستندوبنابراین افزایش طول درخطوط افزایش سرعت مفیدترخواهدبود

نویسندگان

مسعود تیموری

کارشناس ارشدراه وترابری،دانشکده مهندسی عمران،دانشگاه علوم و تحقیقات تهران،ایران

محمدسعید منجم

استادیاردانشکده مهندسی عمران، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • تیموری، مسعود. (1395). تاثیرفرم هندسی پایانه خروجی و ورودی رمپ ...
  • آیین نامه طرح هندسی راه های ایران. (1391). نشریه شماره ...
  • تناکی زاده، امین. (1391). بررسی اثر مشخصات بارگذاری بر مدول ...
  • آیین نامه طراحی راههای شهری. (1375).وزارت مسکن وشهرسازی. مرکزمطالعات وتحقیقات ...
  • Aashto.(2011). A. "Policy on Geometric Design of Highways and Streets." ...
  • نمایش کامل مراجع