دانش و مهارت ها جهت پیاده سازی سیستم های مدیریت انرژی به منظور کاهش مصرف انرژی سیستم های تهویه مطبوع در ساختمان های تجاری

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 582

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WINDCONF10_013

تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1395

چکیده مقاله:

میزان بالای مصرف انرژی در ایران در کمتر از دو دهه به سه برابر افزایش پیدا کرده است، که به علت اتکا به روش های سنتی، عدم اصلاح و نوسازی ساختار قدیمی، نبود فرهنگ بهینه سازی مصرف انرژی و عدم آگاهی غالب مدیران و مسئولان سازمان ها با مدیریت بهینه سازی مصرف انرژی همچنان مصرف انرژی در ایران از رشدی حدود 10 % برخوردار است.بالاترین سهم مصرف انرژی در بین بخش ها مربوط به بخش خانگی و تجاری با حدود 9/41 % از کل مصرف انرژی می باشد (ترازنامه انرژی سال 1387)، به عبارتی مصرف انرژی در این بخش در ایران تقریبا 4 تا 5 برابر بیشتر از استانداردهای کشورهای اروپائی است (ترازنامه سال 1393 وزارت نیرو بخش ساختمان و تجهیزات انرژی خانگی).هدف از ارائه این مقاله استفاده از دانش و مهارت های لازم به منظور پیاده سازی سیستم های مدیریت انرژی در ساختمان های تجاری به منظور کاهش مصرف انرژی در سیستم های تهویه مطبوع می باشد. شناسایی علل ناکارآمد بودن روش های مدیریتی توسط مدیران و دیگر ذی نفعان در ساختمان های تجاری جنوب کشور شامل شهرستان بندرعباس، جزیره قشم و دیگر استان های کشور که دارای شرایط آب و هوایی گرم و مرطوب (52 درجه سانتیگراد و 85 % رطوبت) می باشند مورد مطالعه قرار گرفته است. با توجه به گسترش احداث ساختمان های تجاری در جنوب کشور و نیاز به درست مصرف کردن انرژی به خصوص در بخش سیستم های تهویه مطبوع مرکزی استفاده از استانداردهای سیستم های مدیریت انرژی بین المللی به منظور ایجاد بهبود مستمر توسط مدیران و کارکنان این نوع ساختمان ها الزامی می باشد. مصرف برق سیستم های تهویه مطبوع در مناطق گرم و مرطوب حدود 60 % از کل مصرف برق این نوع ساختمان ها می باشد که با اجراء موثر سیستم های مدیریت انرژی این مقدار را می توان 10 % تا 40 % کاهش داد. اکثر مراکز تجاری، تفریحی و اقامتی که در طی دهه گذشته بنا شده اند یا در دست احداث می باشند با زیربنایی بیش از 50.000 تا 80.000 متر مربع می باشند و نیاز به 3 الی 4 مگاوات برق در تهویه مطبوع دارند. از این رو دستیابی به کاهش حدود 25 % مصرف انرژی در سیستم های تهویه مطبوع می تواند تاثیر به سزایی در کاهش مصرف انرژی و گازهای گل خانه ای داشته باشد. در این مطالعه از استاندارد بین المللی ISO 50001:2011 و استاندارد اروپائی EN 16001:2009 که بر اساس چرخه PDCA در راستای دستیابی به بهبود مستمراند استفاده شده است.

نویسندگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • تراز نامه وزارت نیرو بخش ساختمان و تجهیزات انرژی بر ...
  • (امیرحسین محتشم و همکاران) "مدیریت بهینه سازی و مصرف انرژی ...
  • (محبوبه السادات حسینی و همکاران) "بررسی، تحلیل و مقایسه تطبیقی ...
  • (2010), Sustainable Energy Authority Of Ireland , "Effective HVAC Energy ...
  • (November 2013 _ Global Superior Energy Performance partnership Energy Management ...
  • (2014), (Aidan Byrne Mr, Martin Barrett Dr, Richard Kelly Mr) ...
  • (Luis M. Blanes, Andrea Costa, Marcus M. Keane) _ S ...
  • (August 2014), (Michael Deru and Kristin Field) "ISO 50001 for ...
  • نمایش کامل مراجع