ارائه روشی برای مدیریت یکپارچه تسهیلات ایستگاه های اتوبوس با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی وشاخصهای تجهیزات و مبلمان ایستگاهها(مطالعه موردی: منطقه 8 شهرداری تهران)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC15_252
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 593
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرضا شیخ الاسلامی

استادیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت ایران

امیر راسخ

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل، دانشگاه علم و صنعت ایران

ابراهیم مصطفی پور

کارشناس ارشد راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

ایستگاه های اتوبوس از جمله مهم ترین بخش های تأثیرگذار سیستم حملونقل عمومی در جذب مسافرین است. ارائه یک روش یکپارچهی مناسب برای تعمیر و نگهداری، شناسایی مشکلات و اصلاح این نواقص اهم ی ت زی ادی درمدیریت حمل و نقل شهری دارد. در این مقاله سعی بر آن است تا با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازیAHP و ساخت پایگاه داده براساس چندین شاخص از تجهیزات و مبلمان ایستگاه های اتوبوس شهری و وزندهی به این شاخص ها در نرم افزارExpert Choice ابتدا ایستگاه های دارای بیشترین مشکل الویت بندی شده و از سوی دیگر با تفکیک مشکلات هر ایستگاه الویت بندی رسیدگی به صورت تسهیلات محور جهت ارجاع مناسب کار به پیمانکاران مربوطه، مدیریت هزینه و تعیین برنامه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در رفع نواقصاین ایستگاه ها امکان پذیر می باشد. از این رو در یک نمونه موردی، اطلاعات واقعی از سطح تمامی ایستگاه های اتوبوس سطح منطقه 8 شهرداری تهران جمع آوری و با تشکیل پایگاه داده، روش مذکور برای آن گسترش دادهشده است. با استفاده از یافته های این تحقیق، مشکل کمبود هزینه ها و مدیریت بودجه در رفع نواقص یک سیستم اتوبوسرانی رفع شده و یک سیستم اولویت بندی بر مبنای پایگاه داده ای کیفی از ایستگاه ها امکان گسترش این روش را در سطح کلان یک شهر و یا کشور امکان پذیر میسازد.

کلیدواژه ها

مدیریت یکپارچه، ایستگاه اتوبوس، تعمیر و نگهداری، یکپارچهسازی تسهیلات، تحلیل سلسله مراتبی فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.