بررسی مقایسه ای میزان استرس های زندگی بیمارستان خاتم الانبیای (ص) ایرانشهر
محل انتشار: همایش ملی روانشناسی و مدیریت آسیب های اجتماعی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 436
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PSYCHOLOGY01_280
تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1395
چکیده مقاله:
امروز پرسپولیس در مشاغل بالینی به ویژه حرفه پرستاری بیش از پیش مشاهده می شود که می تواند در صلاحیت و عملکرد شغلی آنان و به تبع آن کیفیت خدمات ارائه شده به بیماران آسیب برساند. لذا بررسی عوامل استرس زای زندگی در محیط های بالینی یک ضرورت است و مطالعه حاضر نیست با هدف بررسی مقایسه ای استرس های زندگی پرستاران بیمارستان خاتم الانبیا (ص) ایرانشهر انجام شد. در این مطالعه توصیفی، واحدهای پژوهش 60 نفر از پرستاران شاغل در بخش های مختلف بیمارستان خاتم مال انبیای شهر ایرانشهر در سال 1٬394 بودند که روش سرشماری انتخاب شدن. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه حاوی اطلاعات دمو گرافیک مقیاس استرس های زندگی توماس و همکاران بود. این مقیاس دارای 18 گویه است که عوامل استرس زا را در پنج بعد (دغدغه های زناشویی، دغدغه های شغلی - فعالیت های خارج از خانه - خود و خانواده - رضایت از زندگی و خوش بینی) می سنجد. اطلاعات به دست آمده به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 19 و با استفاده از فرمول های آمار توصیفی تجزیه و تحلیل گردید. بیشترین میزان استرس در دامنه 18 - 126، 13/7± 58/0 بود. میانگین نمره مربوط به حیطه دغدغه زناشویی در دامنه چهار تا 28، 4/0 ± 12/3 بهای شغلی در دامنه سه تا 21 نمره 3/3 ± 11/5 در حیطه فعالیت های خارج از منزل در دامنه دو تا 14 نمره 2/6 ± 5/8 خود و خانواده در دامنه هفت تا 49 نمره 6/9 ± 19/9 و در حیطه رضایت از زندگی در دامنه دو تا 14 نمره 2/7 ± 7/9 بود. همچنین 37% واحدهای پژوهش از نظر میزان استرس زندگی در حیطه زیاد قرار دارد که قابل توجه است که 59.8% آن ها به میزان متوسط و تنها 3.5% آن ها به میزان کمی دچار استرس های زندگی بودن. در میان پرستاران بخش های مختلف بیشترین استرس به ترتیب مربوط به بخش اورژانس icu و اتاق عمل بود. براساس یافته های این مطالعه پرستاران سطح استرس بالاتر از حد متوسط را تجربه می کنند که با نتایج مطالعه مظلوم. و همکاران همخوانی دارد. پرستاران از جمله اقشار شاغل بسیار آسیب پذیر جامعه هستند که سلامت و تعادل زندگی شخصی و خانوادگی ایشان به شدت با متغیرهای شغلی همبسته و در رابطه تنگاتنگ است. لذا با توجه به نقش کلیدی پرستاران در امر بررسی، مراقبت و برآوردن نیازهای بیماران، توجه به بهبود سلامت روان و کاهش عوامل استرس زای مربوط به محیط کار آنان ضروری می باشد و باید مورد توجه مدیران قرار بگیرد.
نویسندگان
مهدی عمر زهی
دانشجوی کارشناسی اتاق عمل دتنشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، عضو دفتر استعدادهای درخشان و کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر
فاطمه دربان
کارشناسی ارشد پرستاری و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، دانشکده پرستاری و مامایی ، ایرانشهر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :