اثرات اجتماعی و فرهنگی خدمات مددکاری بر کیفیت زندگی و سلامت روان مددجویان سالمند تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان سمیرم

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 892

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PSYCHOLOGY01_176

تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1395

چکیده مقاله:

روند رو به رشد جمعیت سالمندان به خصوص در ایران و توجه به این قشر طبق آموزه های دینی ما مبنی بر تکریم سالمندان و نقش این افراد در جامعه با توجه به فرسودگی روانی ناشی از احساس ناکارآمد بودن و تفسیر بعد روانی بر کیفیت زندگی آن ها، توجه به این قشر به خصوص مددجویان با توجه به شرایط زندگی شان را ضروری نموده است ازاین رو هدف از این تحقیق، مطالعه تأثیر خدمات مددکاری و کیفیت زندگی و سلامت روان مددجویان سالمند تحت پوشش کمیته امداد شهرستان سری رو می باشد. روش: نوع تحقیق حاضر آزمایشی/پس رویدادی است. در این تحقیق جهت بررسی نتایج از دو گروه گواه و آزمایش استفاده می شود. جامعه آماری تحقیق حاضر کلیه مددجویان سالمند تحت پوشش کمیته امداد شهرستان سه ویرا می باشد که 280 سالمند زن و مرد به طور تصادفی از بین سالمندان تحت پوشش به عنوان نمونه انتخاب و در دو گروه آزمایش (زن 40 نفر از مددجویان تحت پوشش این می باشد که به طور مرتب با مددکار کمیته در ارتباط می باشد و مسائل خود را از نظر مسکن، وام قرض الحسنه، بهداشت و درمان، اردوهای تفریحی، زیارتی با کمک مددکار مرتفع می نماید) و گروه کنترل (140 نفر صرفاً مستمری دریافت می کنند) قرار گرفتند. ابزار: نمونه مورد نظر با استفاده از پرسش نامه های سلامت روان Ghq 28 سؤالی، کیفیت زندگی 26 سؤالی مورد سنجش قرار گرفتن. نتایج: نتایج حاصل از تحلیل T نشان داد بین گروه آزمایش و کنترل در کیفیت زندگی و مؤلفه های آن و سلامت روان تفاوت معنی داری مشاهده گردید و نوع خدمات مددکاری ارائه شده (درمانی، وان، عمران و اردو) و کیفیت زندگی و سلامت روان سالمندان اثرگذار می باشد. همچنین نتایج تحلیل واریانس بیانگر تأثیر کیفیت زندگی و سلامت روان سالمندان می باشد. تحلیل: نتیجه حاصل بیانگر اثر مددکاری و کیفیت زندگی و سلامت روان سالمندان می باشد لذا ارائه این نوع خدمات به این قشر از جامعه لازم به نظر می رسد.

نویسندگان

مجید پیرمرادیان

کارناسی ارشد جامعه شناسی، کارمند کمیته امداد شهرستان سمیرم

رضیه پیرمرادیان

کارشناسی ارشد مشاوره، آموزش و پرورش و مدرس دانشگاه پیام نور سمیرم

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - آلبو کردی م رمضانی م، عریضی ف . بررسی ...
  • - برزنجه عطری ش .مقایسه نگرش سالمندان مقیم خانواده سرا ...
  • - تاجور م . بهداشت سالمندان مروری بر جنبه های ...
  • - حسام زاده ع . مقایسه کیفیت زندگی سالمندان مقیم ...
  • - حمیدی زاده ص . صالحی ک . بررسی کیفیت ...
  • - دلاور ب . بررسی وضعیت سلامت سالمندان کشور، مجموعه ...
  • - عشقی س . بررسی و مقایسه مشکلات اجتماعی، اقتصادی ...
  • - Ferndez- Ballesteros . Quality of Life: The Different Conditions. ...
  • _ Fassino SLe 37- Quality of Life in Dependent oldler ...
  • .Grimly A. Oxford textbook of geriatric medicine. UK, 1998, 110-20 ...
  • -.Lanrence C.Primary and secondary prevention strategies in the older. J ...
  • نمایش کامل مراجع