تاثیر حقوقی فقدان سرمایه انسانی در مدیریت خانواده های بد سرپرست (با رویکرد ترمیم ضرر و زیان آسیب های اجتماعی در قلمرو مسئولیت مدنی)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 319

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ISEPP01_039

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

والدین ، جامعه و دولت هر کدام به نوعی در جهت گیری آینده کودکان ونوجوانان موثر میباشند ،والدین بطور مستقیم ، جامعه ودولت بطورغیر مستقیم با تربیت و نگهداری صحیح خود باعث ایجاد زمینه مساعد جهت پی ریزی آینده ایده آل آنها میگردند..مدیریت همواره در ذات عوامل خاصی نهفته است . در اداره خانواده ،وا لدین سرمایه انسانی خود را از طریق عواملی چون دانش،مهارتها ،توانائی و تخصص،توانائی های حل مسئله ، سبک زندگی و رهبری اعمال می نمایند. بنابراین سرمایه انسانی ،مجمو عه دانش، مهارتها واستعدادها ایست که والدین در طول سالها کسب کرده اند .اگر همه عوامل دیگر را برای همه والدین یکسان فرض کنیم ، وا لدینی که سر مایه انسانی بیشتری کسب نموده باشند یا حد ا قل در مورد مسئولیت خود از سرمایه انسانی بیشتری برخوردار باشند ، علاوه برکارائی بیشتر موفق تر هستند .حضانت آمیزه ای از حق و تکلیف است و در برابر اعطای تصدی حضانت به وا لدین ،قانون آنها را مسئول تکالیف مخصوص دانسته است ، بنابراین حضانت بیشتر یک مسئولیت است نه امتیاز . در این میان ممکن است اوضاع و ا حوال عینی ،شرایطی را بوجود آورد که هرچندکود کان و نوجوانان دارای والدین ،اولیاء وسرپرستان قانونی هستند لیکن فاقد صلاحیت لازم از جهات مختلف – سرمایه انسانی - برای نگاهداری و تربیت آنها باشند ویا در اثر قرار گرفتن در وضعیتی مخاطره آمیز با شرایطی روبرو شوند که در نتیجه سوء رفتار والدین ،حقوق فردی و اجتماعی آنها از بین برود یا به آن حقوق آسیب برسد ویا محدود گردد .بدیهی است تجاوز از حق منشا مسئولیت مدنی شخص متجاوز است ،متجاوز از حق قانونا موظف به جبران ضرر و زیانهای مادی و معنوی ناشئ از تجاوز از حق خود مطابق عنوان مقررقانونی وبر حسب شرائط خواهد بود . در این مقاله ضمن تبیین جایگاه حقوقی و اجتماعی فقدان سر مایه انسانی در مدیریت والدین کودکان و نوجوانان آسیب دیده اجتماعی ناشیءاز پدیده خانواده های بد سرپرست ودر جهت نگرش به گذشته و حال وآینده موضوع پژوهش ، ضمن فرهنگ سازی ، آگاهی دادن و آموزش حقوق کو دکان و نوجوانان به خانواده ها ،نهادهای اجتماعی و افرادی که به نوعی با آنها سر و کار دارند از یک سو و تلاش در راه پیشگیری و کاهش عواملی چون خشونت ،تجاوز و سوءاستفاده از حق و هر نوع رفتاری که به سلامت جسمی و روانی آنها آسیب می رسانند مورد پژو هش و تحقیق قرار گرفته است .

کلیدواژه ها:

حضانت ، مسئولیت مدنی ، تجاوزو سوءاستفاده از حق ، ، ترمیم ضررو زیان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شهری، غلامرضا و همکاران - مجموعه تنقیح شده قوانین و ...
  • شهیدی، مهدی -اندیشه های حقوقی، مجموعه مقالات حقوقی -مجمع علمی ...
  • عباچی، مریم حقوق کیفری اطفال -مجمع علمی و فرهنگی مجد ...
  • خدادادپور، منیره ی -مسئولیت مدنی در روابط زوجین -مرکز امور ...
  • _ مجموعه قوانین و مقررات راجع به اطفال و نوجوانان ...
  • گروه حقوقی کافل -کودک و نوجوان در آیینه قوانین - ...
  • زینالی، امیر حمزه -ابعاد حقوقی و جرم شناختی حمایت از ...
  • نمایش کامل مراجع