مکانیابی مناطق مناسب جهت استحصال آب از رطوبت هوا در استان فارس

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 714

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IENC01_345

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

افزایش روزافزون استفاده از منابع آبی و وقوع خشکسالی های پی درپی در استان فارس سبب شده است که مناطق وسیعی از این استانبا بحران کمبود آب مواجه باشد. پیشرفت تکنولوژی و استفاده ازدانش نوین انسان را بر آن داشت که در جستجوی استفاده از آبهاینامتعارف و پنهانی باشد. یکی از منابع عظیی آب که همواره موردتوجه بوده است، استفاده از رطوبت موجود در هواست هدف از اینپژوهش امکان سنجی استفاده از رطوبت موجود در هوا در استانفارس است تا با شناسایی مناطق مستعد جهت استفاده از این روشدر استحصال آب گام های موثری برداشته شود. برای این منظور ازداده های روزانه رطوبت نسبی 23 ایستگاه سینوپتیک در سطح استانفارس استفاده شد و متوسط تعداد روزهایی که رطوبت نسبی بیش از70 درصد بود، بدست آمد سپس با استفاده از نرم افزار Surferخطوط هم مقدار رطوبت نسبی ترسیم شد. نتایج نشان داد کهبیشترین تعداد روزهای همراه با رطوبت نسبی با 160 روز در سالمربوط به نورآباد ممسنی و کمترین آن با 54 روز در سال مربوط بهایزدخواست است همچنین مناطق مستعد جهت استحصال آ ب ازرطوبت نسبی بیشتر مربوط به غرب، جنوب و جنوب غربی استانمی شود. با بررسی روش مناسب استحصال آب و همچنین بررسیاقتصادی بودن این طرح، آب را در برخی از این ایستگاه ها می تواناستحصال نمود و تا حدودی بحران آب در این استان را مدیریت نمود.

نویسندگان

امیرحسین پارسامهر

عضو هیئت علمی گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فسا

زهرا خسروانی

مدرس گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فسا

سامره فلاحتکار

استادیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :