استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی به منظور تعیین مناطق دارای پتانسیل احداث سد زیرزمینی از طریق منطق بولین (مطالعه موردی: حوزه آبخیز کجبید- بالاقلی)
محل انتشار: کنفرانس بین المللی محیط زیست و منابع طبیعی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 693
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IENC01_060
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395
چکیده مقاله:
در بسیاری از نقاط جهان به خصوص نواحی خشک و نیمه خشک،میزان بارش کم و مقدار تبخیر آب از سطح زیاد است. علاوه بر اینتوزیع نامناسب بارندگی و جریانات سطحی حاصل از آن در طولسال مزید بر علت بوده و منجر به خارج شدن حجم قابل توجهی آباز حوضه می گردد. در مناطق کم باران ایران مانند خراسان شمالی،منبع مهم تامین آب، منابع آب زیرزمینی است که با توجه به نیازروزافزون این مناطق به آب و نیز محدودیت منابع موجود، می بایستشرایطی برای بهره برداری بهینه از آبهای زیرزمینی فراهم شود.امروزه استفاده از سدهای زیرزمینی به عنوان یک روش ذخیره آب درمناطق کم باران بسیار مورد توجه می باشد. در این تحقیق حوزهآبخیز کجبید- بالاقلی در شهر گرمه خراسان شمالی جهت تعیینمکان های پتانسیل دار برای احداث سدهای زیرزمینی انتخاب ومطالعه شد. بدین منظور ویژگی های زمین شناسی، توپوگرافی،هیدرولوژی و کاربری اراضی منطقه مورد بررسی قرار گرفت. سپس با استفاده از اطلاعات فوق و به کارگیری سیستم اطلاعات جغرافیایی لایه های اطلاعاتی مربوطه استخراج و پس از تلفیق آنها، مناطقپتانسیل دار برای احداث این سازه مشخص شود. نتایج این تحقیقنشان دهنده کارامدی عملکرد سیستم اطلاعات جغرافیایی به ویژهتوانایی آن در روی هم اندازی تعداد بالای لایه های اطلاعاتی در مکان-یابی مناطق پتانسیل دار جهت احداث سد زیرزمینی است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عزت الله عرب خزائلی
دانشجو کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشگاه گنبد کاووس / کارشناس جنگل و مرتع اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سوادکوه
علی حشمت پور
استادیار گروه آبخیزداری دانشگاه گنبد کاووس
مرتضی سیدیان
استادیار گروه آبخیزداری دانشگاه گنبد کاووس
جواد چزگی
دانشجو دکترا آبخیزداری، دانشگاه یزد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :