مدلسازی ارتباطات اکولوژیکی برای قوچ و میش وحشی( Ovis orientalis isphahanica) بینپناهگاه حیات وحش موته و منطقه حفاظت شده هفتادقله با استفاده از تئوری مدار الکتریکی
محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی اکولوژی سیمای سرزمین
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 973
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IALE02_132
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395
چکیده مقاله:
مدلسازی ارتباطات اکولوژیکی بین زیستگاه ها و ادغام این مدل ها برای طرح ریزی حفاظتی نیازمند کمی سازی اثرات الگوهای مکانی سیمای سرزمین در میزان ارتباطات زیستگاهی است. بهبود ارتباطات تنها یک استراتژیک هوشمند نیست بلکه یک روش اثبات شده است که به حیات وحشی امکان جابه جایی در واکنش به تغییرات سریع محیط زیست را می دهد. اخیرا، مفاهیمی از تئوری مدار الکتریکی برای مدلسازی ارتباطات زیستگاهی، پیش بینی الگوهای جابه جایی و شناسایی کریدورها اقتباس شده است. در این مطالعه برای ارزیابی ارتباطات زیستگاهی قوچ و میشی اصفهانی (Ovi S OrienICilis isphahaniCCI) ببینی پناهگاه حیات وحشی موته (استان اصفهان) و منطقه حفاظت شده هفتاد خلاء (استان مرکزی) در مرکز ایرانی از تئوری مدار الکتریکی استفاده شده است. برای مدلسازی مطلوبیت زیستگاه منطقه مورد مطالعه از مدلی مکسنت استفاده شد. الگوهای جابه علاوه بر این، کریدورهای مهاجرتی برای ارتباط در سراسر منطقه مورد مطالعه شناسایی شد. منطقه مورد مطالعه در حال حاضر حفاظت شده نبوده و به احتمال زیاد در آینده نزدیک بسیار توسعه خواهد یافت، شناسایی مناطقی با مسیرهای جابه جایی آسان برای حفاظت در آینده بسیار حائز اهمیت است، که در صورت حفاظت مسیرهای تسهیل شده ای برای جابه جایی گونه ها در مقابل تغییرات اقلیمی و تغییرات کاربری اراضی ایجاد می کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آزیتا رضوانی
دانشجوی کارشناسی ارشد زیستگاهها و تنوع زیستی - دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان
سیما فاخران
استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان
علیرضا سفیانیان
دانشیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :