کاربرد داده های سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی دراستخراج نقشه های کاربری اراضی(مطالعه موردی : منطقه حفاظت شده جاجرود )
محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی اکولوژی سیمای سرزمین
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 617
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IALE02_125
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395
چکیده مقاله:
امروزه سنجش از دور به عنوان جدیدترین ابزار مطالعه پوشش و کاربری اراضی شناخته شده است. تصاویر ماهواره ای به جهت تنوع اشکالی، رقومی بودن و امکان پردازش در تهیه نقشه های کاربری اراضی از اهمیت بالایی برخوردارند. روش های سنتی برای بررسی کاربری و پوشش اراضی مانند نقشه برداری زمینی عموما وقت گیر و پرهزینه هستند. در حالیکه استفاده از فن آوری های سنجش از دور و به کارگیری داده های ماهواره ای اغلب موجب کاهش هزینه ها، صرفه جویی در وقت، افزایش دقت و سرعت می گردد. در تحقیقی حاضر نیز که با هدف استخراج کاربری های منطقه حفاظت شده جاجرود صورت گرفته از تصاویر ماهواره ی IRS سال ۲۰۰۷ استفاده شده است. برای انجام این تحقیق در مرحله پیش پردازش، تصحیحات هندسی و توپوگرافی بر روی تصاویر اعمال شده است. در مرحله پردازش با انجام طبقه بندی نظارت نشده و نظارت شده با الگوریتم حداکثر احتمالی، نقشه کاربری اراضی منطقه با دقت کلی ۹۱ درصد تهیه شد. بر اساس این نقشه، ۵ طبقه کاربری اراضی در منطقه حفاظت شده جاجرود شناسایی شد. طبقه بایر و مرتع بیشترین وسعت و طبقه پهنه های آبی کمترین مساحت را در منطقه دارند. با توجه به نتایج این تحقیق مبنی بر قابلیت تصاویر ماهواره ی IRS در تفکیک کاربری های عمده اراضی منطقه حفاظت شده جاجرود، می توان چنین نتیجه گیری نمود که تصاویر ماهواره ای می توانند به عنوان منبعی برای تهیه نقشه کاربری اراضی عمده در مناطق مختلف مورد استفاده قرار گیرند.
کلیدواژه ها:
کاربری اراضی ، سنجش از دور ، سامانه اطلاعات جغرافیایی ، طبقه بندی حداکثر احتمالی ، منطقه حفاظت شده جاجرود
نویسندگان
نسیم هاشمی
دانشجوی دکتری برنامه ریزی محیط زیست دانشگاه تهران
اطهره نژادی
دکتری برنامه ریزی محیط زیست دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :