آشنایی با زراعت، زیست گاه و خواص درمانی گیاهان دارویی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 827

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HHMM02_005

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

گل ها و گیاهان، خاموش ترین موجودات و در عین حال گویاترین مظهر قدرت و عظمت آفرینش هستند. هر برگی از این موجودات زیبا، کتاب بزرگی در وصف توحید است. گل ها و گیاهان نه تنها با الوان و اشکال بدیع و بی بدیل خود سفره طبیعت را زینت می بخشند بلکه آن را چنان سرشار نیروی حیات می سازند که هیچ بساطی را یارای رقابت با آن نیست. با آن که امروزه درمان بیماری ها بیشتر از طریق مصرف داروهایی صورت می گیرد که منشأ صنعتی دارند و اختصاصاً در آزمایشگاه ها تهیه می شوند ولی مصرف بعضی از آنها زیان هایی به بدن می رساند و عوارض جانبی بسیاری از آنها ثابت شده است. در اوایل قرن حاضر پیشرفت علم شیمی و کشف سیستم های پیچیده سنتز ارگانیک منجر به توسعه صنعت داروسازی و جایگزینی شیمی درمانی شد. بدین طریق پزشکی مدرن توانست بسیاری از بیماری های غیرقابل علاج و غالباً مرگ آور را درمان کند. با وجود این گیاهان دارویی و داروهایی که از آنها تهیه می شدند هرگز به طور کامل کنار گذاشته نشدند. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی امروزه بیش از 08 درصد مردم جهان، برای درمان بیماری ها هنوز از داروهای گیاهی استفاده می کنند. تقریبا یک چهارم داروهای تهیه شده دنیا دارای منشأ گیاهی هستند که یا مستقیماً از گیاهان عصاره گیری شده اند و یا براساس ترکیب گیاهی، سنتز شده اند. واژه گیاهان دارویی تنه به تسکین دهنده آلام مردم اطلاق نمی شود بلکه این گیاهان در زیر گروه غذا به عنوان طعم دهنده ها،نوشیدنی ها، شیرین کننده ها، رنگ طبیعی و حشره کش ها و همچنین به عنوان ماده اولیه محصولات آرایشی و بهداشتی نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

کلیدواژه ها:

زراعت ، زیست گاه و خواص درمانی گیاهان دارویی

نویسندگان

علیرضا فرخ

دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، باشگاه پژوهشگران جوان، رشت، ایران، دکتری فیزیولوژی گیاهی

آتوسا فرخ

دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، دانشکده صنایع و مهندسی مکانیک، گروه مهندسی صنایع، قزوین، ایران، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امیدبیگی، ر. 1379. تولید و فرآوری گیاهان دارویی. جلد سوم. ...
  • پیوست، غ.1377. سبزیکاری. چاپ و نشر ابریشم رشت. ...
  • جزایری، غ. 1365. زبان خوراکیها. جلد اول. انتشارات سپهر. ...
  • شریفی، م. ح. 1384. گیاه درمانی. انتشارات فخرالدین. ...
  • عطاراده، ... 1382. نسخه سبز (درمان بیماریها با داروهای گیاهی). ...
  • فخریان، خ. 1384. گیاهان دارویی. چاپ اندیشه عالم. ...
  • فکوریان، م. 1382. طب گیاهی برای همه. انتشارات کتاب آشنا. ...
  • مهرین، م. 1382. خواص میوه ها و خوراکیها بانضمام درمان ...
  • Bernath, J. 1986. Production ecology of secondry plant products. Herbs. ...
  • نمایش کامل مراجع