فرایند تولید سالامی و بررسی اثر هردل ها در بهبود کیفیت سالامی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 926
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CDSB01_130
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395
چکیده مقاله:
سالامی از فرآورده های گوشتی و در واقع از سوسیس های تخمیری که با هوا خشک شده است، می باشد. امروزه تقاضای مصرف کنندگان برای غذاهایی با کیفیت بالا که دارای ویژگی های طبیعی باشد منجر به گسترش غذاهایی گردید که با استفاده از تکنولوژی های با حداقل فرآوری نگهداری شده اند. در سالامی ترتیبی از هردل ها منجر به ایجاد محصولاتی پایدار و ایمن می گردد که عموماً بدون اعمال تیمار حرارتی مورد مصرف قرار می گیرد. هردل های مهم در مراحل رسیدن سالامی عبارتند از: نیتریت و نمک، کاهش پتانسیل اکسیداسیون و احیا، رشد فلور رقابتی، افزایش اسیدی شدن محیط، کاهش aw طی فرآیند خشک شدن. نیتریت و نمک که به عنوان ماده افزودنی اضافه می شوند باعث ممانعت از رشد باکتریها در محصول اولیه می شوند. فلور رقابتی که با متابولیزه کردن قندهای اضافه شده رشد می کنند باعث کاهش در مقدار pH محصول و یا به عبارتی باعث افزایش هردل pH می گردند. تنها هردل aw در طول زمان تقویت می گردد و در نهایت این هردل به میزان زیادی پاسخگو برای پایداری محصولات گوشتی خام با دوره رسیدن طولانی می باشد. تاثیر هردلهای ترکیبی برای از بین بردن لیستریا مونوسیتوژنز در سالامی شامل استفاده از ترکیب 2% لاکتات+5/0% گلوکونودلتالاکتون می باشد. بهبود کیفیت میکروبی پوشش های طبیعی سالامی با استفاده از ترکیب هردل ها (کاهش aw به میزان 80%، فراوری تابشی پوشش ها با استفاده از تابش اشعه گاما) نیز انجام می شود. همچنین برای جلوگیری از تولید سم کلستریدیوم بوتو لینوم با استفاده از ترکیب 2 هردل پروپیونات و اشعه گاما بدون استفاده از مواد شیمیایی می توان استفاده کرد. ترتیب هردل ها منجر به ایجاد و تولید محصولاتی پایدارحتی در دمای اتاق می شود
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهسا محمدحسینیان
دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی، پردیس بین الملل دانشگاه فردوسی مشهد
محمدتقی گلمکانی
استادیار بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
سیدعلی مرتضوی
پروفسور گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی
عبدالرضا آقاجانی
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد محلات، محلات، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :