اثرات کاربرد کودهای نیتروژن، فسفر و تلقیح ریزوبیوم در رشد نخود دیم

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,960

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PULSES01_127

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1387

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثرات کاربرد کودهای نیتروژنه، فسفره و تلقیح باکتری ریزوبیوم در رشد نخود در شرایط دیم این پژوهش به مدت 4 سال زراعی (1378-1374) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم مراغه اجرا گردید. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 7 تیمار و در 4 تکرار مشتمل بر تیمارهای زیر به اجرا در آمد: (1) بدون تلقیح ریزوبیوم و بدون مصرف کود، (2) تلقیح ریزوبیوم و بدون مصرف کود(3) مصرف 40 کیوگرم در هکتار نیتروژن،(4) تلقیح ریزوبیوم با مصرف 20 کیوگرم در هکتار نیتروژن و 50 کیوگرم در هکتارP2O5، (5) بدون تلقیح ریزوبیوم با مصرف 50 کیوگرم در هکتارP2O5، (6) بدون تلقیح ریزوبیوم با مصرف 40 کیوگرم در هکتار نیتروژن و 50 کیوگرم در هکتارP2O5،(7) تیمار تلقیح ریزوبیوم با مصرف 50 کیوگرم در هکتارP2O5. نتایج نشان داد تلقیح ریزوبیوم در مقایسه با عدم تلقیح اثر مثبت در تثبیت بیولوژیکی ازت داشت. تلقیح ریزوبیوم نه تنها موجب افزایش غده های مؤثر ریشه ای گردید، بلکه عملکرد دانه را نیز افزایش داد. کاربرد کود نیتروژن اثر منفی روی غده های مؤثر ریشه ای داشت، اما در مقایسه با تلقیح ریزوبیوم اثر بیشتری در بهبود عملکرد دانه نخود بجای گذاشت. تلقیح ریزوبیوم به همراه فسفر در مقایسه با تیمار مصرف فسفر و تیمار بدون فسفر نقش بیشتری در افزایش غده های مؤثر ریشه ای داشت. نتایج نشان داد، تلقیح ریزوبیوم اثر مثبت در افزایش تثبیت بیولوژیکی ازت وعملکرد دانه نخود داشته و کاربرد زیاد کود نیتروژن اثر بخشی تلقیح را کاهش داده است. بررسی های دیگر نشان داد در تیمارهای با تلقیح ریزوبیوم در مقایسه با تیمارهای مصرف کود ازته درصد خسارت هلیوتیس وآگروتیس به نحو چشم گیری کاهش یافته است.

نویسندگان

حمید محمودی

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -الدار.پال، فرانسیس ای . کلارک، 1976 میکروبیولوژی و بیوشیمی خاک، ...
  • - ان، اس، سوبارائو. 1375. کاربرد کودهای بیولوژیک در کشاورزی ...
  • صالح راستین، ناهید . 1375 . بیولوژی خاک . انتشارات ...
  • - کوچکی، عوض و هاشمی دزفولی _ 1375 . کشاورزی ...
  • محمودی، حمید . 1375 . گزارش نهایی طرح بررسی تلقیح ...
  • ملکوتی، محمد جعفر . 1375 . کشاورزی پایدار و افزایش ...
  • - ملکوتی، محمد جعفر . 1372 . حاصلخیزی خاکهای مناطق ...
  • منگل .کنراد و ارنست کرکبی .1376 . اصول تغذیه گیاه ...
  • _ 29 و30 آبان 1384- مشهد _ فردوسی مشهد ...
  • _ . R ..L . A. Materon. 1993 .Practical _ ...
  • _ of native Rhizobium combind with phosphate and nitrogen _ ...
  • نمایش کامل مراجع