نقش ریزجلبک اسپیرولینا در تولید آنتی بادی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی دستاوردهای فن آورانه علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: CDSB01_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 652
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرضا آقاجانی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی

سیدعلی مرتضوی

استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

هدف از تحقیق حاضر، بیان نقش مؤثر ریزجلبک اسپیرولینا در تولید آنتی بادی است.ماکروفاژها و لمفوسیت های B و T نقشی مرکزی را در تمام پاسخ های ایمنی بدن ایفا می کنند، اما سایر سلول ها در بافت ها نیز به وسیله انتقال پیام ها به لمفوسیت ها و نشان دادن عکس العمل به سیتوکین هایی مانند اینترلئوکین ها (ILs) و اینترفرون ϒ (IFN ϒ) در این امر شرکت دارند. اسپیرولینا و اجزاء استخراج شده از آن نظیر فیکوسیانین ها بر روی عملکرد های ایمنی بویژه پاسخ های آنتی بادی در مطالعات درون زیست و برون زیست مؤثر است. یکی از مهم ترین اثرات فیکوسیانین، تحریک سیستم ایمنی بدن است. اسپیرولینا با تحریک عملکردهای ماکروفاژ موجب افزایش پاسخ ایمنی بویژه پاسخ اولیه می شود. لیپوپلی ساکاریدها و پپتیدوگلیکان موجود در اسپیرولینا نیز ممکن است به طور غیراختصاصی موجب فعالیت فاگوسیتوزی سلول های خونی میزبان گردند. تزریق درون صفاقی پلی ساکاریدهای اسپیرولینا موجب افزایش درصد سلول های فاگوسیتوزی در ماکروفاژهای صفاقی علاوه بر افزایش میزان همولیزین در خون میزبان می گردد. مواد غذایی پلی ساکاریدی محلول در آب حاوی اسپیرولینا پلاتنسیس با درجه غذایی و کلرلا پیرنویدوزا دارای فعالیت تحریک کننده ایمنی هستند که به وسیله سنجش زیستی رونویسی برای فاکتور هسته ای کاپا - ب (NF-κB) در ماکروفاژها / مونوسیت های انسانی THP-1 ارزیابی می شوند. به کارگیری پودر ریزجلبک اسپیرولینا در فرمولاسیون های مواد غذایی می تواند نقش مؤثری در تحریک سیستم ایمنی و تولید آنتی بادی در محیط درون زیست و برون زیست ایفا نماید

کلیدواژه ها

آنتی بادی، اسپیرولینا، ایمنی غذایی، ریزجلبک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.