بررسی اثرات مالتودکسترین بر میزان چسبندگی، جذب روغن و رنگ قارچ سوخاری شده

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی دستاوردهای فن آورانه علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: CDSB01_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی الفت

دانشجوی کارشناسی ارشد،گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

علیرضا بصیری

دانشیار گروه صنایع غذایی، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران

لیلا نوری

استادیار گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

چکیده

پوشش خوراکی، عبارت است از لایه نازکی که بر روی سطح یا بین ترکیبات ماده غذایی قرار گرفته و می‎تواند برای افزایش ماندگاری و کاهش مهاجرت رطوبت، مواد عطرزا، چربی‎ها، نفوذ اکسیژن و در نهایت بهبود کیفیت ماده غذایی به کار می‎رود. در این تحقیق اثرات مالتودکسترین در غلظتهای متفاوت از0، 4، 5/5، 7 و 10 درصد در پودر سوخاری بر خواص اساسی در فرآورده سرخ‎شده (قارچ دکمه‎ای به عنوان مدل غذایی) مورد مقایسه قرار گرفت. نمونه‎ها در غلظت‏‎های تعیین شده به صورت کلوئید و محلول جهت پوشش‎ بر روی پودر سوخاری آماده شدند. به کمک پیش آزمونهای اولیه، نمونه ها در دمای 170 درجه سلسیوس و زمان 5/3 دقیقه سرخ شدند. چسبندگی، میزان جذب روغن، سختی بافت و رنگ نمونه ها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزودن مالتودکسترین، درصد چسبندگی نسبت به نمونه شاهد تا 6 درصد افزایش پیدا می کند ودرصد جذب روغن حدود 3 درصد کاهش می یابد. نتایج همچنین نشان داد که سختی بافت قارچ سرخ شده نیز با افزایش غلظت مالتودکسترین، تفاوت معنی داری پیدا نکرد. نتایج آزمون رنگ سنجی نیز نشان داد که شاخص شدت روشنایی تغییر معنی داری نداشته ولی زردی و قرمزی به صورت معنی داری افزایش می یابد. نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از مالتودکسترین، باعث بهبود میزان چسبندگی پودر سوخاری و کاهش جذب روغن می گردد و پیشنهاد می گردد که در فرمولاسیون پودر سوخاری استفاده شود.

کلیدواژه ها

مالتودکسترین، پودر سوخاری، رنگ سنجی، چسبندگی، قارچ سوخاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.