بررسی تاثیر عصاره اتانولی گیاه علف مورچه بر عدد تیوباربیتوریک اسید روغن سویا

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 572

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CDSB01_087

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

گیاه علف مورچه، با نام علمی Cressa cretica از خانواده Convolvulaceae می باشد که رویش این گیاه در کشورهایی مثل استرالیا، هند و همچنین ایران گزارش شده است. این گیاه اغلب بعنوان علف هرز باغات پسته می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر عصاره اتانولی گیاه علف مورچه بر عدد تیوباربیتوریک اسید روغن سویا در طی شانزده روز انجام گردید. تیمارهای استفاده شده در این پژوهش شامل شاهد، غلظت های 200، 400، 600، 800 و ppm 1000عصاره علف مورچه به همراه آنتی اکسیدان BHT در سطح ppm 200 می باشد. نتایج به دست آمده بیانگر بیشتر بودن میزان تیوباربیتوریک اسید در شاهد در هر یک از روزهای آزمایش می باشد بطوریکه با سایر تیمارها دارای اختلاف معنی دار می باشد(05/0>p). با افزایش روزهای نگهداری میزان تیوباربیتوریک اسید نیز در هر یک از تیمارها بطور معنی داری (05/0>p) افزایش پیدا نمود. نتایج بدست آمده حاکی از این بود که در روزهای چهارم و شانزدهم کمترین میزان عدد تیوباربیتوریک اسید به تیمار ppm 1000اختصاص یافته و همچنین در سایر روزهای آزمایش نیز کمترین میزان مربوط به تیمار BHT بوده است. با توجه به عدم وجود اختلاف معنی دار در بین تیمارهای BHT و ppm 1000عصاره علف مورچه می توان از سطح ppm 1000عصاره بعنوان تیمار برتر بعنوان گزینه جایگزین نمودن با آنتی اکسیدان های سنتتیک یاد کرد.

نویسندگان

افسانه افشاری پور

گروه صنایع غذایی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی

سیده زهرا سیدالنگی

گروه شیمی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • AOCS. 1990. Afficial Methods of Analysis. Association of Official Analytical ...
  • Farag, R.S., Mahmoud, E.A and Basuny, A.M. 2007, Use crude ...
  • Singh, G., and Marimuthu, P. 2006. Antioxidant and biocidal activities ...
  • Goli, A. H., Barzegar, M., and Sahari, M. A. 2005. ...
  • Buta, N., Popa, N., Roman, L., Bordea, G., Bordea, A ...
  • نمایش کامل مراجع