بررسی استفاده از پرلیت و زئولیت در مقوای بستر بر عملکرد جوجههای گوشتی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی دستاوردهای فن آورانه علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: CDSB01_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 443
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداحسان حسینی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمود شمس شرق

استاد تغذیه و طیور دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمدرضا دهقانی فیروزآبادی

استاد صنایع چوب و کاغذ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سعید حسنی

استاد ژنتیک و اصلاحنژاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

به منظور بررسی استفاده از پرلیت و زئولیت در مقوای بستر بر عملکرد جوجه های گوشتی، آزمایشی با استقاده از 225 قطعه جوجه رأس 308 یک روزه که با 3 تیمار شامل مقوای بستر فاقد پرلیت و زئولیت (شاهد)، مقوای بستر حاوی 20 درصد زئولیت و مقوای بستر حاوی 20 درصد پرلیت در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تکرار و 15 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. جهت تعیین فراسنجه های ارزیابی عملکرد در پایان دوره میزان خوراک مصرفی، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی به همراه درصد چربی حفره بطنی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از پرلیت و زئولیت در مقوای بستر اثرات معنی داری بر خوراک مصرفی و افزایش وزن در پایان دوره ندارد. ضریب تبدیل غذایی در 42 روزگی نیز تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0P< ). اما درصد چربی محوطه بطنی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (05/0P< ). به گونه ای که بیشترین درصد چربی حفره بطنی مربوط به تیمار 20 درصد زئولیت بود. به طورکلی نتایج حاضر نشان داد که استفاده از پرلیت و زئولیت در مقوای بستر اثر معنی داری بر عملکرد پایان دوره جوجه های گوشتی ندارد

کلیدواژه ها

جوجه های گوشتی، پرلیت، زئولیت، عملکرد، چربی حفره بطنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.