بهینه سازی مدیریت کشت خفته (انتظاری) نخود با استفاده از مدل شبیهسازی سبز شدن نخود
محل انتشار: اولین همایش ملی حبوبات
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 6,902
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PULSES01_083
تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1387
چکیده مقاله:
به علت سرمای شدید در زمستان و همچنین شیوع بیماری بلایت آسکوچیتا (Ascochyta rabiei (Pass.) Lab)، نخود عمدتا در بهار کشت میشود. در سالهای اخیر کشت خفته (کشت انتظاری) به عنوان یک روش جدید کشت معرفی شده است. در این روش، گیاه در اواخر فصل پاییز و یا اوایل فصل زمستان کشت میشود که در آن دما به حدی پایین است که جوانه زنی بذر تا بهار به تأخیر میافتد. در این روش به هنگام افزایش دما به مقداری که جوانه زنی بذر میسر باشد، گیاهچه سبز شده و به خاطر عملیات مربوط به آماده سازی زمین و کشت بذر، تأخیری در شروع رشد و نمو در بهار ایجاد نمیگردد. در کشت خفته، انتخاب تاریخ کاشت مناسب امری حیاتی برای گیاه به شمار میرود. در کشتهای زود هنگام، گیاهچههای سبز شده از خاک در اثر سرمای زمستان از بین میروند. از طرف دیگر، تأخیر در کشت ممکن است به علت یخبندان و یا نزولات جوی منجر به عدم امکان ورود ادوات کشت به مزرعه گردد. در این بررسی، مدل شبیه سازی سبز شدن نخود برای آمار هواشناسی روزانه 84 سال قبل مراغه اجرا گردید. 7 تاریخ کشت از 15 مهر تا 15 آذر به عنوان تاریخ کشت خفته و یک تاریخ کشت در بهار (اول فروردین) مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر اساس نتایج حاصل از اجرای مدل برای این تاریخهای کشت، پیشنهاد میگردد که در مراغه بهتر است در اولین فرصت پس از 24 آبان اقدام به کشت نخود گردد.
نویسندگان
منوچهر قلی پور
استادیار دانشگاه صنعتی شاهرود
افشین سلطانی
دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :