بهبود پایداری سیستم های قدرت با بکارگیری جبرانگرهای استاتیکی توان راکتیو در زمان رخداد خطای تکفاز و سه فاز
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 515
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CCESI01_068
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395
چکیده مقاله:
؛SVC جبرانگر استاتیکی توان راکتیو و PSS پایدارساز سیستم قدرت می باشند که جهت بهبود پایداری گذرا و میرا کردن نوسانات توان سیستم قدرت استفاده می شوند و به علت توانایی SVC در تأمین کنترل سریع و پیوسته توان راکتیو و ولتاژ، SVC ها می توانند عملکرد سیستم انتقال را تقویت کنند. کنترل اضافه ولتاژهای موقتی، جلوگیری از فروپاشی ولتاژ، تقویت پایداری گذرا و تقویت میرایی نوسان های سیستم از مزیت های استفاده از جبرانگرهای استاتیکی توان راکتیو می باشند. در سطوح سیستم زیر انتقال و توزیع، از SVC ها برای متعادل کردن سیستم هایی که بارهای نامتعادل را تأمین می کنند، استفاده می شود. در این کار پژوهشی ابتدا با شرح کامل جبرانگرهای استاتیکی توان راکتیو همچنین به شرح روش های بهبود پایداری می پردازیم که بعد از آن با شبیه سازی سیستم انتقال KV500 در نرم افزار MATLAB قسمت Simulink، خواهیم دید که SVC تلاش می کند که با تزریق توان راکتیو در خط زمانی که ولتاژ کمتر از ولتاژ مرجع است، ولتاژ را پشتیبانی کند. PSS نیز انتقال مدهای نوسانی مکانیکی را برای بهبود پایداری انجام می دهد یعنی موجب بهبود میرایی نوسانات LFO می شود. بنابراین می تواند نیروگاه ناپایدار را پایدار ساخته و وجود PSS در تمامی نیروگاه ها لازم است حتی اگر نیروگاه در نقاط کار خود پایدار باشد، دیر میرا شدن نوسانات دینامیکی، فرسایش بخش های مکانیکی و کاهش طول عمر نیروگاه را به دنبال دارد. به همین دلیل از PSS برای بهبود میرایی حتی در شرایط پایدار استفاده می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عباس شعبان پور
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، بروجرد، ایران
رضا سبزی پرور
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، بروجرد، ایران گروه برق، واحد بروجرد،دانشگاه آزاد اسلامی،بروجرد، ایران
سعید کاکاوند
گروه برق، واحد بروجرد،دانشگاه آزاد اسلامی،بروجرد، ایران
مرتضی مظفری
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بروجرد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، بروجرد، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :