تاثیر کاربرد جداگانه و تلفیقی علفکشهای مختلف بر عملکرد، اجزای عملکرد وصفات مهم زراعی عدس درکشت انتظاری و بهاره

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,017

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PULSES01_001

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1387

چکیده مقاله:

دستیابی به بهترین تاریخ کاشت و روش کنترل علفهای هرز از لحاظ افزایش عملکرد محصول عدس ضروری است. بدین منظور آزمایشی به صورت طرح کرت های خرد شده در قالب بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در سال زراعی 81- 1380 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه تهران (کرج) به اجرا درآمد. در این بررسی تاریخ کشت انتظاری (زمستانه) وکشت معمول(بهاره) به عنوان فاکتور اصلی و 11 تیمار کنترل علفهای هرز شامل کاربرد مجزای علف کشهای سیانازین (1 کیلو گرم ماده موثره در هکتار، به صورت پیش رویشی) پیریدیت (1/2 کیلوگرم ماده موثره در هکتار، به صورت پس رویشی) و اکسی فلورفن (480 گرم ماده موثره در هکتار، به صورت پس رویشی)، همچنین کاربرد دو علف کش تری فلورالین (960 گرم ماده موثره در هکتار، به صورت پیش کاشت) و پندیمتالین (1/32کیلوگرم ماده موثره در هکتار، به صورت پیش رویشی) هر یک در تلفیق با وجین دستی و تلفیق با علف کشهای پیریدیت (1/2 کیلوگرم ماده موثره در هکتار ، به صورت پس رویشی) و اکسی فلورفن (480 گرم ماده موثره در هکتار، به صورت پس رویشی ) همراه با دو شاهد تداخل و عاری از علف هرز به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که تاریخ کاشت و روشهای کنترل علفهای هرز بر عملکرد دانه عدس و اجزای آن در سطح 1% تاثیر معنی داری داشتند. ارزش کلیه صفات مورد بررسی، به جز وزن هزار دانه، در کشت انتظاری بیشتر از کشت بهاره بود. تیمارهای تلفیقی کنترل علفهای هرز شامل پندیمتالین + وجین دستی، تری فلورالین + وجین دستی و پند یمتالین + پیریدیت در مقایسه با شاهد تداخل علفهای هرز سبب افزایش عملکرد دانه عدس گردیدند که به نظر می رسد مناسبترین تیمارها برای کنترل علفهای هرز در شرایط مشابه باشند.

کلیدواژه ها:

عدس ، کشت انتظاری و بهاره ، کنترل علفهای هرز ، علفکش

نویسندگان

کریم مجنی حسن

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد علفهای هرز

حسن محمد علیزاده

عضو هیات علمی دانشگاه تهران

ناصر مجنون حسینی

عضو هیات علمی دانشگاه تهران

سید علی پیغمبری

عضو هیات علمی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • تاب، ع. ر. 1380. تیین دوره بحرانی رقابت و ارزیابی ...
  • گلوی، م.1370. مطالعه اثر تاریخ کاشت وتراکم بوته بر عملکرد ...
  • _ 29 و30 آبان 1384 - _ دانشگاه فردوسی مشهد ...
  • Esser, A. D., J. Brown, & J. B. Davis. l999. ...
  • Fagnano, M., F. Carone& M. Mori. l998. Sowing time and ...
  • Mishra, J. S., V. P. Singh, & V. M. Bhman. ...
  • Saleeb, S. R., K. A. Al-Assily, 2001, Effect of irrigation ...
  • Sekhon, H. S., G.l Singh & S. S. Sandhu. l994. ...
  • Turk, M. A., A. _ Tawaha, & M. K. J. ...
  • نمایش کامل مراجع