بررسی رابطه ی بین طرحواره جنسیتی وخلاقیت هیجانی در ورزشکاران شهر تبریز

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 552

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_125

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ی بین طرحواره جنسیتی و خلاقیت هیجانی در ورزشکاران شهر تبریز انجام شد. روش شناسی: روش پژوهش توصیفی همبستگی و حجم نمونه برابر با240 نفر از ورزشکاران شهر تبریز بود که به روش نمونه گیری تصادفی در دسترس انتخاب شدند. جامعه آماری پژوهش حاضر را ورزشکاران (مرد و زن) شهر تبریز تشکیل می دادند. ابزارهای اندازه گیری این پژوهش عبارت است از پرسش نامه ی طرحواره جنسیتی بم که دارای سه مقیاس «مردانگی» ، «زنانگی» و «آندروژنی» و پرسشنامه ی خلاقیت هیجانی آوریل که دارای چهار بعد «آمادگی» ، «نوآوری» ، «کارآیی» و «اصالت» است. نتایج: تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روشهای آماری همبستگی پیرسون و نرم افزار spss21 انجام گرفت. نتایج آماری این پژوهش نشان داد که بین طرحواره جنسیتی (مردانگی) و خلاقیت هیجانی همبستگی مثبت معنی دار (599/0=r و 001/0=sig (و بین طرحواره جنسیتی (زنانگی) و خلاقیت هیجانی همبستگی مثبت معنی دار (455/0=r و 001/0=sig (و همچنین بین طرحواره جنسیتی (آندروژنی) و خلاقیت هیجانی همبستگی مثبت معنی دار (835/0=r و 001/0=sig (وجود دارد.نتیجه گیری: با توجه به یافته های این پژوهش میتوان گفت 1 (بین طرحوارهی جنسیتی (مردانگی، زنانگی و آندروژنی) و خلاقیت هیجانی رابطه مثبت معنی داری وجود دارد. 2 (ورزشکارانی که طرحواره ی جنسیتی آنها آندروژنی است نسبت به ورزشکارانی که طرحواره ی جنسی آنها زنانگی و مردانگی است از خلاقیت هیجانی بیشتری برخوردارند. 3 (ورزشکارانی که طرحوارهی جنسی آنها مردانگی است نسبت به ورزشکارانی که طرحواره ی جنسیتی آنها زنانگی است از خلاقیت هیجانی بالاتری برخوردارند.

نویسندگان

مهتا اسکندرنژاد

استادیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تبریز

جلیل باباپورخیرالدین

استاد دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تبریز

علی عسگری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Averill, J. R. (1997). Individual differences in emotional creativity: structure ...
  • Averill, J. R & Thomas- Knowles, C, (2000). Emotional creativity. ...
  • Bem, S. L. (1999). Bem sex role inventory professional manual. ...
  • Khamsei, A. (2004). Survey of gender serotype & culture cliche ...
  • نمایش کامل مراجع