تعیین موانع مؤثر در مشارکت ورزشی بیماران دیابت نوع 2

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 726

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ASSF01_078

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

مقدمه : دیابت یکی از مشکلات اصلی سیستم بهداشتی در جهان است. بار اقتصادی دیابت بسیار بزرگ و درحال رشد است. با توجه به هزینههای اقتصادی و اجتماعی دیابت نوع 2 ،انجام اقدامات لازم برای کنترل بیماری بسیار ضروری میباشد در حالی که افراد دیابتی معمولاٌ زندگی راکد و بیتحرکی را برای خود انتخاب میکنند. شواهد نشان میدهد که تغییر سبک زندگی که شامل اجرای فعالیتهای بدنی و کاهش کم تحرکی است، میتواند در پیشگیری و کنترل دیابت و عوارض آن کمک کننده باشد. هدف از تحقیق حاضر، تعیین موانع مؤثر در مشارکت ورزشی بیماران دیابت نوع 2 میباشد. تعیین موانع و ارائه راهکارهای مناسب جهت حضور در فعالیتهای ورزشی برای افراد دیابتی، که به عنوان خط شروع پیشگیری و کنترل دیابت نوع 2 محسوب میشود ضروری است. روش شناسی : پژوهش حاضر از نوع توصیفی است جامعه آماری بیماران دیابت نوع 2 شهرستان بناب میباشد که 42 نفر به عنوان نمونه آماری که با استفاده از جدول مورگان انتخاب شدهاند و برای آزمون فرضیهها از آزمون آماری t تک نمونهای و نیز از نرم افزار spss برای تحلیل دادهها استفاده شدهاست.نتایج : نتایج به دست آمده نشان میدهدکه موانع اجتماعی، فرهنگی، فردی و روانشناختی، نگرش خانواده و امکاناتی-اقتصادی و مدیریتی بررسی شده با آزمون t تک نمونهای مورد تأیید قرار میگردد و با توجه به اولویت بندی فریدمن، از بین موانع موجود، موانع امکاناتی- اقتصادی و مدیریتی (06/4 (بیشترین و موانع خانوادگی (152 (کمترین رتبه را دارند.نتیجه گیری: نظر به این که نتایج این مطالعه نشان داد که بیشترین مانع فعالیت ورزشی بیماران دیابت نوع 2 مربوط به عامل امکاناتی – اقتصادی و مدیریتی میباشد. نیاز به برگزاری برنامههای فعالیتهای ورزش که کمترین بار مالی را برای بیماران خاص باشد داشته باشد، ضروری است.

نویسندگان

فریبا عسکریان

دانشیار گروه مدیریت ورزشی ، دانشکده تربیت بدنی وعلوم ورزشی، دانشگاه تبریز

نازنین ملک محمدفام

کارشناس ارشد مدیریت ورزشی، دانشکده تربیت بدنی وعلوم ورزشی، دانشگاه تبریز،

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اکبرزاده باغبان، علیرضا، عزیزی گندزلو، سوسن، زایری، فریده، مظفری، مصیب، ...
  • غضنفری، زینب، نیکنامی، شمس الدین، غفرانی پور، فضل ا.، لاریجانی، ...
  • قهرمانی تبریزی، کوروش، رضوی محمود آبادی، سید محمد جواد، شناسایی ...
  • Amanda M. McGuire, RN. Dip AppSc (Nurs), BNurs, "Perceived barriers ...
  • Cindy H.P. Sit. John H. Kerr, "Motives for and barriers ...
  • نمایش کامل مراجع