ارزیابی روش رهبری مدیران در بیمارستان های منتخب نظامی بر اساس سبک رهبری لیکرت

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 549

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_TEB-2-4_005

تاریخ نمایه سازی: 8 دی 1395

چکیده مقاله:

مقدمه: رهبری جزء جدایی ناپذیر مدیریت است و نقش اساسی را در عملیات مدیرایفا می کند. بدون وجود مدیریتی پویا و مسلط به روش های نوین رهبری، کارایی و اثربخشی مطلوبدر نظام شبکه های بهداشتی و درمانی بیمارستان بدست نمی آید. این مطالعه به منظور تعیین سبک هایرهبری مدیران و ارتباط آن با ویژگی های فردی آنان و پرسنل در سطح بیمارستانهای نظامی انجامگردیده است.مواد و روش ها: مطالعه به رو ش توصیفی - مقطعی در 6 بیمارستان نظامی کشور که به روشنمونه گیری خوشه ای، انتخاب شده بودند، انجام شد. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه سنجشسبک رهبری لیکرت استفاده و سپس اطلاعات اخذ شده با استفاده از آزمون های آماری شامل آنالیزواریانس یک طرفه، t تست و ضرایب همبستگی پیرسون و اسپیرمن، توسط SPSS18 تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: 60% مدیران با روش استبدادی - خیرخواهانه اعمال رهبری کرده و میانگین امتیاز کسبشده آنان 257/8 بود که در حیطه رهبری استبدادی خیر خواهانه است. 53/7% از کارکنان معتقد بودندمدیرانشان دارای سبک رهبری استبدادی – خیرخواهانه هستند و میانگین امتیاز داده شده توسطکارکنان 239/9 بود. بین مشخصات دموگرافیک مدیران و سبک رهبری ایشان رابطه معنی داری یافتنشد، لیکن بین سن (P=0/002)، جنس (P<0/001) و سطح تحصیلات (P=0/007) کارکنان با درکسبک رهبری مدیرانشان روابط معنی داری کشف گردید.بحث و نتیجه گیری: از دی دگاه م دیران و کارکنان سبک رای ج رهبری در بیمارستان هاینظامی، استبدادی – خیرخواهانه است و مدیران هنوز به سبک های مشورتی و مشارکتی در مدیریت خوداعتقادی ندارند.

کلیدواژه ها:

سبک های رهبری لیکرت ، مشخصات فردی ، بیمارستان های نظامی

نویسندگان

احمد عامریون

دانشیار، مرکز تحقیقات مدیریت سلامت، پژوهشگاه علوم پزشکی بقیه الله، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (ع)، تهران، ایران

علی عقیقی

دانشجوی دکتری، مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی،دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (ع)، تهران، ایران.- نویسنده مسئول

شهرام توفیقی

استادیار، گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (ع)، تهران، ایران

علی اکبر صادقی

دانشجوی دکتری، مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی،دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (ع)، تهران، ایران.