اهمیت توجه به آزمای شهای غیرمخرب و نیم همخرب در ساز ههای بتنی در صنعت ساخت و ساز کشور با ارائه نتایج واقعی انجام آزمایش های تعیین مقاومت فشاری بر روی تعدادی از سازه های احدا ثشده در روند بازسازی شهر بم

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,400

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICTINDT01_099

تاریخ نمایه سازی: 5 تیر 1387

چکیده مقاله:

امروزه آزمایش های غیرمخرب و نیمه مخرب در سازه های بتنی اهمیت زیادی یافته است. تدوین استاندارد های معتبر برای انجام این آزمایش ها توسط مؤسسات و انجمن های بین المللی از جمله ASTM و CEN مؤید این مطلب است . متأسفانه تاکنون در کشور توجه چندانی به این موضوع نگردیده است و بسیاری از دست اندرکاران و متخصصان صنعت ساخت و ساز با این آزمایش ها آشنایی چندانی ندارند. در احداث سازه های بتنی همچنان نمونه گیری از بتن تازه و عمل آوری آن در آزمایشگاه اساس تأیید یا رد کیفیت بتن در اکثر پروژه های عمرانی است، حال آنکه در بسیاری موارد، کیفیت در محل اجرا با کیفیت بتن نمونه برداری شده بسیار متفاوت است، بخصوص آنکه شرایط عمل آوری در محل با شرایط عمل آوری آزمایشگاه کاملاً تفاوت دارد. لذا استناد به نتایج آزمایش های غیرمخرب قابلیت اعتماد بیشتری را خواهد داشت. از طرف دیگر بسیاری از این آزمایش ها ساده تر است و نیاز به زمان کمتری خواهد داشت و حتی در بعضی موارد نیز کم هزینه تر خواهد بود. اگرچه در ابت دای معرفی این آزمایش ها در صنعت ساخت سازه های بتنی، قابلیت اعتماد به آنها با توجه به تأثیر پارامترهای متعدد در نتایج آنها کم بود اما امروزه با شناخت این پارامترهای مؤثر و تحقیقات مفصلی که صورت گرفته است، تأثیر این پارامترها روشن شده است و در نتایج اعمال می گردد و لذا قابلیت اعتماد به نتایج این آزمایش ها نیز بیشتر گردیده است و به همین دلیل به عنوان آزمایش های استاندارد توسط مؤسسات معتبر تدوین استاندارد پذیرفته و معرفی گردیده اند. در این مقاله به معرفی تعدادی از آزمایش های غیرمخرب و نیمه مخرب در سازه های بتنی پرداخته و قابلیت اعتماد به آنها شرح داده خواهد شد . همچنین جهت روشن تر شدن موضوع، نتایج تعدادی از این آزمایش ها که بر روی تعدادی از سازه های بتنی در حال احداث در روند بازسازی شهر بم انجام گرفته است با نتایج آزمایش گاهی نمونه برداری شده از همان سازه ها مقایسه خواهد شد.

کلیدواژه ها:

بتن ، مقاومت فشاری ، آزمایش های غیرمخرب ، آزمایش های نیمه مخرب

نویسندگان

علیرضا پورخورشیدی

کارشناس ارشد مهندسی عمران

فرزاد ماستری فراهانی

کارشناس ارشد مهندسی عمران مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • The European Standard EN 1 2504-3:2005, Testing concrete in structures ...
  • The European Standard EN 12504- 1:2000, Testing concrete in structures ...
  • The European Standard EN 12390- 1:2000, Testing hardened cOncrete - ...
  • The European Standard EN 1 2390-2:2000, Testing hardened cOncrete - ...
  • The European Standard EN 1 2390-3:2001, Testing hardened cOncrete - ...
  • The European Standard EN 1 2390-4:2000, Testing hardened cOncrete - ...
  • نمایش کامل مراجع