تاثیر فضاهای جمعی برافزایش خلاقیت دانشجویان در دانشکده های معماری(نمونه موردی: دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی)
محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و منظر شهری
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 623
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICCACS01_170
تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1395
چکیده مقاله:
آموزش در رشته معماری به همراه آموزش در سایر رشته های هنری یکی از بحث برانگیزترین مسائل در مراکز آموزشی و هنری سراسر دنیاست داشتن خلاقیت دراین رشته به خصوص در سطوح معماری یکی از مهمترین چالشهایی است که دانشجویان این رشته با آن روبرو هستند. مدلها و روشهای گوناگونی برای توسعه این خلاقیت نیز وجود دارد که یک نمونه از انها افزایش خلاقیت از طریق بهره گیری از دانش و تجربه سایرین است براساس این اصل خلاقیت میتواند با بهره گیری از روشهای انتقال مناسب دانش و تجربه افزایش یابد. مدل تعامل با استادان و دانشجویان سال بالایی دراتلیه مشترک و فضاهای جمعی به عنوان بهترین شیوه برای انتقال دانش و تجربه به دانشجویان مورد تاکید قرار گرفت. در این پژوهش پرسشنامه ای بین 100نفر از دانشجویان معماری مقطع لیسانس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی تدوین شد تا تأثیر صفات فضایی خلوت، زیبایی، تنوع فضایی، انعطاف پذیری و همجواری یا رؤیت پذیری را، که به عنوان صفات فضایی مؤثر بر افزایش خلاقیت و نوآوری شناسایی شده اند بر عوامل مؤثر در خلاقیت و نوآوری افراد، یعنی انگیزه، آرامش و آسایش کالبدی، تعاملات و تفکر خلاق، تعیین کنند. هدف از این پژوهش ارایه رهنمود هایی برای طراحی دانشکده های معماری مبتنی بر افزایش خلاقیت و نو آوری دانشجویان آن است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه ابراهیم زاده
مربی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی
شیما اسمعیلی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی
بنیامین جعفری
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :